Fudbal
EPA/Yohan Valat
Fudbal

EPA/Yohan Valat

Fudbal, Foto: EPA/Yohan Valat


Dvojac čelnih ljudi Sent Etjena, koji je član francuske Lige 1, Ronald Romije i Bernar Kaiaco odlučili su se na prodaju kako bi klub mogao ostati na zdravim nogama u vreme najvećeg izazova za fudbal.

Navodi se u saopštenju da je funkcionisanje Sent Etjena koji je prethodnih deset godina poslovao profitabilno ugrozila trenutna globalna situacijia sa pandemijom korona virusa.

- Neizbežno je da savremeni fudbal zahteva sve veća finansijska sredstva, kao što svi mogu da vide u Francuskoj, uz dosledni dolazak stranih akcionara u Monako, Lil, Marselj, Pariz, Lion ili Nicu. Sent Etjen do danas ima jedinstveni model sa bazom akcionara oko ljudi. Mi smo jedini veći francuski klub koji ne pripada finansijskoj moćnom inostranom vlasniku. To je naša snaga, a negde i naša slabost. Zbog toga se moramo pripremiti za budućnost. Kao rezultat toga, kako bismo osigurali kontinuitet i razvoj našeg kluba, poverili smo uglednoj investicionoj banci misiju izbora najboljeg investitora. Mi ćemo osigurati da ovaj novi akcionar ima odgovarajuća sredstva za rast kluba, osiguranje zaposlenja i održavanje njegovog identiteta. Pazićemo da se primopredaja može obaviti na poverljiv način -navedeno je između ostalog u saopštenju.

Sent Etijen je 10 puta bio šampion Francuske, što je apsolutni rekord.

Pročitajte ovde: