Geret Sautgejt
EPA/ARMANDO BABANI
Geret Sautgejt

Profimedia

Geret Sautgejt, Foto: Profimedia

Selektor reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da njegovi fudbaleri moraju da budu spremni na neprijateljsko okruženje u utakmici protiv Crne Gore.

Britanski mediji preneli su da su domaći navijači tokom utakmice u Podgorici 2013. godine vređali i gađali raznim predmetima engleske igrače.

PROČITAJTE JOŠ:

"Naši igrači su se sa takvim izazovima već sretali. Znam koliko navijači podržavaju svoju zemlju i to naravno daje veću snagu ekipi. Moramo da budemo disciplinovani i da se koncentrišemo na ono na šta mi možemo da utičemo. Mi smo gosti i sa poštovanjem moramo da pričamo o protivniku. Naši igrači moraju da budu spremni na neprijateljsko okruženje, bilo da igraju u Engleskoj za svoje klubove, ili da igraju negde u svetu", rekao je Sautgejt.

Geret Sautgejt

EPA/ARMANDO BABANI

Geret Sautgejt, Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Engleska je u petak pobedila Češku sa 5:0 u prvom kolu Grupe A u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u timu je bilo mnogo mladih igrača, 18-godišnji Džejdon Sančo i Kalum Hadson Odoj, kao i dve godine stariji Deklan Rajs.

"Ne oklevam da uvrstim u tim mlade igrače. To je deo njihovog učenja, a da bismo bili vrhunski tim moramo da se prilagodimo na sve uslove", naveo je engleski selektor.

Utakmica Crne Gore i Engleske igra se od 20.45.

Crna Gora je u prvom kolu odigrala neršeno 1:1 sa Bugarskom u Sofiji.