Umar Sadik
Tanjug/Alessandro Di Marco
Umar Sadik

FK Partizan

Umar Sadik, Foto: FK Partizan

Kao zamenu za Rikarda Gomeša, koji će po svoj prilici napustiti Humsku ovog leta, Partizan je angažovao Umara Sadika iz Rome. Nigerijac je u redove crno-belih stigao kao pozajmljen igrač Rome, uprava srpskog vicešampiona za jednogodišnji zajam platiće Rimljanima 100.000 evra.

Parni valjak će, međutim, imati pravo na otkup ugovora za 1.600.000 evropskih novčanica, ukoliko zadovolji stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem.

 

Savo Milošević

FK Partizan

Tokom boravka u Sloveniji, visoki napadač (192 cm) otkrio je crn period u karijeri, kome je bio izložen tokom boravka u višestrukom šampionu Škotske Glazgov Rendžersu.

Stiven Džerard

EPA/Peter Powell

Stiven Džerard, Foto: EPA/Peter Powell

Sadiku je tada stigao kod menadžera Policajaca Stivena Džerarda, proslavljenog asa, koji je Liverpulu 2005. doneo titulu Lige šampiona, prvu posle 31 godine.

PROČITAJTE JOŠ:

- Džerard me je prevario, predstavljao se da je nešto što nije. Sjajno je zvučao preko telefona, tri-četiri puta me je zvao i ubedio da dođem u Rendžers, a onda me je slagao. Doveli su Kajla Lafertija, a ja nisam video teren. Nisam dobio ni objašnjenje, nije mi se javljao na telefon, trenirao sam sa omladincima, izgubio mesto u svlačionici. Čak su mi oduzeli i parking mesto na stadionu. Bilo je strašno, preživeo sam torturu i bio razočaran. Ostali su mi dužni i jednu platu - rekao je Umar Sadik.