TSC
TSC Bačka Topola
TSC

TSC Bačka Topola

TSC, Foto: TSC Bačka Topola

Počasni predsednik TSC-a Ferenc Arok preminuo je u 89. godini. Klub iz Bačke Topole odmah se oglasio saopštenjem.

- TSC izražava iskreno saučešće i duboko poštovanje porodici Ferenca Aroka, uz obećanje da u našem klubu nikada neće biti zaboravljen doprinos koji je Ferenc Arok dao našem razvoju - saopšteno je iz kluba.

Ferenc Arok rođen u Kanjiži 20. januara 1932. godine. U Beogradu je završio višu školu za profesora fizičkog vaspitanja, a mesto profesora fizičkog ostavio je zbog novinarstva. Paralelno sa novinarstvom bavio se i trenerskim poslom u Fudbalskom klubu Novi Sad, koji je posle samo godinu dana rada uveo u Prvu saveznu ligu Jugoslavije.

Bio je predsednik Trenerske organizacije Jugoslavije,a potom se otisnuo u Australiju, gde je radio u klubovima, da bi više od sedam godina bio i selektor reprezentacije Australije, sa kojom je postigao velike uspehe i postao najuspešniji trener australijskog fudbala svih vremena.

Ferenc Arok je bio istinski prijatelj fudbala, koji je nesebično pomagao Fudbalskom klubu TSC. U maju prošle godine izabran je za počasnog predsednika kluba. Arok je ohrabrivao TSC u svakoj prilici, pratio svaku utakmicu prvog tima i redovno obilazio Fudbalsku akademiju u Bačkoj Topoli.

- Tužni smo jer smo danas ostali bez našeg najvatrenijeg navijača, bez čoveka koji je u svom iskrenom i toplom srcu nosio fudbal. Pamtićemo ga i uvek ćemo mu biti zahvalni na svemu što je učinio za TSC - rekao je predsednik TSC Janoš Žemberi.

PROČITAJTE JOŠ: