Stadion FK Partizan
EPA/Srdjan Suki
Stadion FK Partizan

EPA/Srdjan Suki

Stadion FK Partizan, Foto: EPA/Srdjan Suki

* Mirko Vučurević umro je u 83. godini

* Bio je potpredsednik Partizana i gazda FK Budućnost iz Banatskog dvora, kasnije Banata

* Preminuo je posle duge i teške bolesti

Bivši potpredsednik fudbalskog Partizan i član Upravnog odbora Mirko Vučurević umro je u 83. godini posle duže i teške bolesti, saopštili su crno-beli.

Vučurević je bio poznati biznismen, vlasnik fabrike satova Nivada, funkcioner u FSS, a za života je u Banatskom Dvoru napravio crkvu, školu, puteve.

Preminuo svetski šampion iz Meksika, strelac gola u finalu Mundijala! Ovako se najveći oprostio od Tate! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Kurir/V.Ž. DATUM I VREME: 13.08.2019. 16:50 - 13.08.2019. 17:09 Zanimljivo, na to Svetsko prvenstvo krenuo je tek pošto je postalo jasno da Danijel Pasarela neće igrati Dijego Maradona, Foto: EPA/Mahmuod Khaled Nekadašnji reprezentativac Argentine Hoze Luis Braun preminuo je u 63. godini.

Od lokalnog kluba Budućnost iz Banatskog Dvora stvorio je prvoligaša, a 2004. klub je igrao u finalu Kupa Srbije, gde je izgubio od Crvene zvezde sa 0:1.

U sezoni 2004/2005. u drugom kolu kvalifikacija za Kup Uefa, Budućnost je eliminisana posle gola u gostima od Maribora (1:2, 1:0).

Tokom sezone 2005/2006. klub se spojio sa Školom fudbala Proleter iz Zrenjanina od kojih je nastao Banat. Brigu o klubu kasnije je preuzela Mirkova ćerka Vukica.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirko Vučurević biće sahranjen u četvrtak u Banatskom Dvoru.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom