sveće
EPA/Atef Safadi
sveće

EPA/Atef Safadi

sveće, Foto: EPA/Atef Safadi

U Šapcu je u 89. godini preminuo Dimitrije Diša Stefanović, bivši fudbaler Partizana. Diša Stefanović je rođen u Šapcu 31. maja 1930. godine, gde je i načinio prve fudbalske korake u tamošnjem klubu Trgovački.

PROČITAJTE JOŠ:

SAVO MILOŠEVIĆ PRED MEČ SA "LALAMA" Vojvodina ima posebnu težinu u Srbiji!

VULETIĆ NAJAVLJUJE ŽALBU PARTIZANA Ovo neće proći! Jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili!

RADNIČKI IZ NIŠA GOSTUJE NAPRETKU Lalatović zbog čuvenog skandala u Kruševcu najavio da OVO NEĆE URADITI!

Od 1946 – 1952. godine nastupao je za Mačvu, kada prelazi u Partizan, gde je proveo naredne dve godine koji napušta Partizan zbog povrede. Sa Mačvom je 1951. izborio ulazak u jugoslovensku prvu ligu sa timom Mačve, koji su novinari i ljubitelji fudbala prozvali Provincijski Urugvaj, po ugledu na tadašnjeg svetskog prvaka u fudbalu. Sa Partizanom je osvojio Kup Jugoslavije 1952. pobedivši u finalu večitog rivala sa 6:0, a bio je jedan od najboljih na terenu na mestu centrhalfa. Za crno-bele je odigrao 70 utakmica i postigao 6 golova.

Igrao je na u odbrani i veznom redu. Bio je predan fudbalu, disciplinovan, radan, i nadasve skroman, zbog čega i nije napravio veću karijeru, iako je iskazao veliku ljubav prema fudbalskoj lopti. Koliko je bio skroman, neka posvedoči detalj, da je u vreme kada je igrao u Partizanu stalno za bonove uzimao kačamak, špagete i proju u ekspres restoranu Atina na Terazijama. Njegov moto bio je – disciplina ili ništa.

IN MEMORIAM Dimitrije Diša Stefanović

FK Partizan

IN MEMORIAM Dimitrije Diša Stefanović, Foto: FK Partizan

Iz Partizana put ga je vodio ponovo u Mačvu, gde ostaje samo godinu dana, a odatle prelazi u subotički Spartak i tu ostaje sve do 1961. godine, kada se vraća u Mačvu, gde i završava fudbalsku karijeru 1964.

JOŠ UVEK BOLI Oglasio se Dušan Tadić dva dana posle šokantne eliminacije iz LŠ! (FOTO)

Odmah po završetku igračke karijere postao je trener u Mačvi, pošto je tokom igranja fudbala završio Pedagošku školu u Novom Sadu – odsek za fizičku kulturu, a kasnije i Fakultet za obrazovanje visokog fudbalskog trenera u Beogradu. Trenersku karijeru je sa velikim uspehom nastavio u Africi, gde je samo u Tunisu proveo 12 godina, Emiratima 4 godine…

DA LI OVO ZNAČI PRIZNANJE TITULE CRVENOJ ZVEZDI Vladimir Vuletić zbunio prisutne novinare izjavom o spornom trofeju! 

Sahrana preminulog je u subotu 11. maja 2019. godine od 13 časova na groblju u Šapcu.