Vukašin Višnjevac
Printscreen Twitter / RTS Sport
Vukašin Višnjevac

Printscreen Twitter / RTS Sport

Vukašin Višnjevac, Foto: Printscreen Twitter / RTS Sport

Nekadašnji fudbaler i dugogodišnji fudbalski trener Vukašin Višnjevac preminuo je u 80. godini i otišao u legendu. Višnjevac je svojim igrama i radom ostavio veliki trag u jugoslovenskoj ligi i inostranstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rođen je u Gacku 15. juna 1939, u igračkoj karijeri igrao je igrao za fudbalske klubove Sarajevo, Igman, Slogu Doboj, Istru i Rovinj.

Trenersku karijeru je započeo u Istri sa mlađim kategorijama, da bi nastavio kao trener prvih timova Sarajeva, Veleža, Olimpije, Vojvodine, Rijeke, Partizana.

Internacionalnu karijeru je stvarao u klubovima Kuvajta i Saudijske Arabije, a bio je i selektor Fudbalske reprezentacije Jordana.

U stručnom štabu FSJ bio je punih 10 godina. Radio je i kao trener mlade reprezentacije (do 21 godine) sa kojom je bio u finalu prvenstva Evrope 1979. (Jugoslavija - Istočna Nemačka 4:3).

Venger se vraća u Englesku! Navijači Arsenala mu ovo nikada neće oprostiti!

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 26.09.2019. 12:31 "Tobdžije" ovo neće zaboraviti. Arsen Venger, Foto: AP Photo/Matt Dunham, File Dugogodišnji menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je san svakog stručnjaka klupa velikog rivala Mančester Junajteda. Venger je, pre prošlogodišnjeg odlaska, čak 22 godine vodio Arsenal, ali ne krije da veoma poštuje Junajted.

Sa olimpijskom reprezentacujom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1980. i Moskvi. Zlatnu medalju osvojio je i sa mediteranskom reprezentacijom 1979. u Splitu. U ulozi trenera reprezentacije, bio je i na Svetskom prvenstvu 1982. u Španiji

BONUS VIDEO:

Milojević posle utakmice sa Voždovcem