Zvezda Vojska
FK Crvena zvezda
Zvezda Vojska

FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

U jednoj od najelitnijih jedinica Vojske Srbije crveno-beli su dočekani uz visoke počasti, a predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića, stratega Vladana Milojevića, stručni štab i fudbalere ugostio je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

Pročitajte još:

U domu Garde general-major Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

"Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometer vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije", rekao je Todorović.

Crvena zvezda Vojska Mijailović

FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Članovi Garde priredili su treneru Milojeviću lepo iznenađenje. Nakon prezrentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Zvezdinom strategu šapku komandanta koju krasi grb.

"Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju", poručio je Milojević.

Ovi fudbaleri igraće za Zvezdu u okviru omladinske Lige šampiona!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 11.09.2019. 13:25 Registrovana su 22 omladinca i 18 igrača koji nastupaju za kadetsku selekciju. Omladinci FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda Plasmanom seniorskog tima Crvene zvezde u Ligu šampiona omogućeno je i našim omladincima da se susretnu sa juniorskim ekipama Bajerna iz Minhena, Olimpijakosa i Totenhema.

Crveno-beli su tokom gostovanja imali priliku da posete i crkvu Svetom velikomučenikju Georgiju, koja se nalazi u sklopu Garde, da vide neke od najluksuznijih automobile u kojima se vozi predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito, ali i da sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helihopterom odlete do aerodroma u Batajnici.

Crvena zvezda Vojska

FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Usledio je letački program, tokom kojeg su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota, a zanimljivo druženje završeno je zajedničkim ručkom.

Bonus video: EKSKLUZIVNO ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ