Predrag Manićanin i Stefan Todorović
facebookAlo/Marko Metlaš
fudbalska lopta

Alo/Marko Metlaš

fudbalska lopta, Foto: Alo/Marko Metlaš

Prerana smrt Predraga Menićanina (26) iz Bačinaca, fudbalera FK Radnički iz Šida šokirala je celu fudbalsku Srbiju. Predsednik tog kluba Aleksandar Lajić kaže da je nesrećni fudbaler preminuo u utorak na početku treninga, na terenu ovog sportskog kluba, u koji je došao pre oko mesec dana kao pojačanje timu koji se bori u Vojvođanskoj ligi jug.

"Nismo ni slutili kakva će se tragedija dogoditi. Svi smo potreseni i u šoku. Predrag je bio dobar čovek i sportista! Pre nego što je došao kod nas igrao je za Fudbalski klub Obilić 1993 iz Kukujevaca. Ne možemo da verujemo"

Tragična vest potresla je njegove saigrače, upravu kluba, prijatelje...

"Igrači su izašli na teren posle 16 časova i počeli vežbe zagrevanja i tada se Predrag samo odjednom sručio na zemlju! Odmah je pozvana Hitna pomoć, koja je stigla za tri minuta. Pokušali su reanimaciju, ali su, nažalost, samo mogli da konstatuju smrt. Lekari kažu da je preminuo od posledica srčanog udara" - rekao je Čajić.

Čajić napominje da je Menićanin imao važeći lekarski pregled koji traje šest meseci i kojeg je obavio:

"Pitao sam igrače da li se pre treninga požalio da se ne oseća dobro i rekli su da je sve bilo u redu. Upitao sam njegovog oca, koji je odmah dotrčao, čim smo mu javili, da li je Predrag bio bolestan, alergičan na nešto, ali on tvrdi da nije imao zdravstvenih problema" - kaže Čajić.

Predrag Manićanin

facebook/printscreen

Predrag Manićanin, Foto: facebook/printscreen

Telo Predraga Manićanina preneto je na Institut sudske medicine u Novi Sad. Posle obavljene obdukcije, porodica je preuzela telo, a sahrana je u četvrtak u 15 časova na pravoslavnom groblju u Bačincima.

Pre samo godinu dana istu sudbinu kao Menićanin je doživeo i devetnaestogodišnji fudbaler Stefan Todorović  iz Obreža kod Varvarina.

Srce talentovanog sportiste FK Juhor prestalo je da kuca na terenu u Ćićevcu, na trening-utakmici sa prijateljskim klubom FK Sloga. Nakon samo 10 minuta provedenih na terenu, Stefan je izgubio svest i trening koji je trebalo da bude jedna od njegovih prvih provera, završio se tragično.

Stefan Todorović

facebook/printscreen

Stefan Todorović, Foto: facebook/printscreen

Pokušaji njegovih saigrača da vrate u život ovog fudbalera tog 17. februara 2019. dala je samo nakratko rezultat, jer je Stefan ubrzo ponovo klonuo i nije se više probudio.