Đibril Sise
twitter/LFCIndonesia
Đibril Sise

twitter/LFC

Đibril Sise, Foto: twitter/LFC

* Za Liverpul je igrao u periodu od 2004.-2007. godine

* Zaigrao je u Okseru sa 15 godina i tamo je proveo osam godina

* Za Francusku je odigrao 41. utakmicu

Bivši fudbaler mnogih evropskih velikana, Džibril Sise, proslavio je juče svoj 38. rođendan, a da mu je fudbal u krvi, pokazuje i podatak da mu je pokojni otac Mangue takođe profesionalno igrao fudbal, a ključna stvar za Džibrilovu karijeru je prelazak njegove porodice u Francusku 1974. godine.

Debitovao je za Okser kao 17-godišnjak pod komandom legendarnog trenera Gajom Roksom, a pet godina kasnije postao je prvi strelac francuske lige kada je postigao 22 gola na 29 utakmica. Dve godine kasnije ponovio je taj uspeh i dobio pozivnicu crvenog dela Liverpula 2004. koja je koštala 20 miliona evra.

Preminuo svetski šampion iz Meksika, strelac gola u finalu Mundijala! Ovako se najveći oprostio od Tate! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Kurir/V.Ž. DATUM I VREME: 13.08.2019. 16:50 - 13.08.2019. 17:09 Zanimljivo, na to Svetsko prvenstvo krenuo je tek pošto je postalo jasno da Danijel Pasarela neće igrati Dijego Maradona, Foto: EPA/Mahmuod Khaled Nekadašnji reprezentativac Argentine Hoze Luis Braun preminuo je u 63. godini.

Nije se proslavio, a za to ima dva razloga. Lom noge u meču sa Blekburnom i odluka menadžera Beniteza da Sisea premesti na krilo.

Sise prosto nije imao sreće, na dan kada je dogovorio transfer u Marsej slomio je nogu i to na zagrevanju u prijateljskoj utakmici Francuske sa Kinom.

Nije ga impresionirao na pripremama, Real Srbina ŠALJE IZ KLUBA?! A Lukina reakcija je KRAJNJE NEOČEKIVANA

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 15:55 Španski mediji su se raspisali o statusu srpskog napadača. Luka Jović protiv Rome, Foto: AP/Gregorio Borgia Real Madrid je doveo pet novih pojačanja ovog leta, uključujući dve zvezde Edena Azara i Luku Jovića.

Vratio se u Englesku gde je zaigrao za Sanderlends, ali najbolje partije je pružao u Panatinaikosu gde je postigao 47 golova u 61 nastupu, ali nije samo zbog toga zaradio status božanstva među navijačima zelenih.

Đibril Sise

twitter/LFCIndonesia

Đibril Sise, Foto: twitter/LFCIndonesia

Posle jednog veoma napetog derbija sa Olimpijakosom, fizički je ušao u sukom sa predsednikom Olimpijakosa, Marinakisom, a kasnije su ga prebili huligani tog kluba. Pri odlasku je dobio i oproštajnu zabavu, a Sise je obećao da će se vratiti!

Lutao je Evropom da bi završio u italijanskom niželigašu koji je imao problema sa isplatom plata, pa je Sise odlučio da ode u penziju po drugi put. Ptvi put je to uradio 2015. zbog povrede, ali se vratio 2017.

Francuz je mnogo toga prošao u karijeri, a isto tako zanimljivo mu je bilo i van terena. Dolaskom u Liverpul kupio je vilu da bi zatim postao lord, a prvi potez koji je načinio je zabrana tamošnjem lovačkom društvu da lovi na njegovoj zemlji. Iste te 2005. godine oženio se sa frizerkom iz Velsa, Džut Liter, a na svadbi je došao u crvenom smokingu, baš kao što je dres Liverpula.

"Jorgandžije" dovode napadača iz Valensije!

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 13.08.2019. 15:20 - 13.08.2019. 16:43 Rodrigo Moreno blizu je transfera u Atletiko Madrid. Rodrigo Moreno, Foto: AP Photo/Alberto Saiz * Rodrigo je pet sezona proveo na Mestalji * Prošle sezone je dao 17 golova u svim takmičenjima * Za A selekciju Španije nastupio je 17 puta, i postigao je pet pogodaka AUTOR: Tanjug/S.M.

Pojavljivao se i francuskoj komediji Taxi 4, ima vlastitu liniju odeće i mirisa (MR. Lenoir) a učestvovao je i francuskoj verziji "Ples sa zvezdama"

Preobrazio se sa hrišćanstva na islam, ali daleko najveći skandal je njegovo hapšenje. Bio je jedan od četvorice koji je završio sa lisicama na rukamo zbog navodnog pokušaja ucene i iznude profesionalnog fudbalera oko seks snimka!

Mi mu sa zakašnjenjem želimo srećan rođendan i da uživa u peniziji!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom