Radomir Antić
Alo/Marko Metlaš
Radomir Antić

EPA-EFE/KIKO HUESCA

Radomir Antić, Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Radomir Antić otišao je ovog 6. aprila u večnost. Proslavljeni stručnjak je izgubio poslednju utakmicu, a ceo fudbalski svet je šokiran njegovom smrću. Antić je jedan od poslednjih pet intervjua dao u decembru za Mundo Deportivo, a u njemu je otkrio manje poznate anegdote iz prebogate karijere.

Imao sam tada ponudu kluba koji mi je nudio više novca, ali želeo sam da pokažem šta mogu, a to sam najbolje mogao da uradim u Atletiku, jer je to bilo najteže mesto za trenere. Hezus Hil je u prethodne dve ili tri godine promenio 10 trenera, bilo je mnogo problema i ja sam odlučio da je to baš ono što želim. Malo tvrdoglava odluka, na koju sam izrazito ponosanSa Atletikom je Antić osvojio duplu krunu, a luckasti gazda nije mu predstavljao problem

- Imali smo dobar odnos. Jednom je ušao u svlačionicu i video tablu na kojoj sam ispisao detalje za narednu utakmice, gde pravimo faulove, kako se branimo od kornera, kako napadamo i takve stvari. Pitao je: "Šta je ovo? Ovo nisam video nikad u životu". Rekao sam mu: "Naravno, jer nikad nisi bio u svlačionici Radomira Antića". Imali smo dobar odnos - rekao je tad Antić.

Ipak, uspehe iz Atletika nije preneo u Barselonu, a kao ni kasnije u Real. Kad je napustio kormilo "kraljevskog kluba", na njegovo mesto je seo Leo Benhaker, koji je neuspehom u poslednjem kolu "poklonio" titulu Barseloni.

- Bivši predsednik Reala Ramon Mendoza, nek počiva u miru, kasnije me je zvao i rekao mi je da mu je najveća greška bila ta što me je oterao. Nudio mi je da budem direktor fudbala u Realu, govorio mi da sam kulturan čovek, da poznajem jezike. Sedeli smo u restoranu i završio je sa: "Niko nije odbio moju ponudu". Rekao sam mu: "Sigurno, ali nikad nisi sedeo sa Srbinom" - otkrio je tad bivši selektor Srbije još jednu anegdotu.