Pre 36 godina dogodila se nezapamćena fudbalska bruka, gluvonemi igrač je isključen zbog prigovora! (VIDEO)
alo.rs
Real Rijeka
Real Rijeka, Foto: Printskrin

Krajem oktobra i početkom novembra 1984. godine Rijeka je igrala u 1/16 finala Kupa UEFA protiv slavnog madridskog Reala.

Na Kantridi je bilo 3:1, a u revanšu 7. novembra na Santijago Bernabeu Španci su slavili sa 3:0 (Huanito 67. jedanaesterac, Santiljana 79, Valdano 82) i prošli u osminu finala.

Revanš u Madridu, pored izrazitog domaćinskog suđenja, ostaće upamćen po nezapamćenom isključenju gluvonemog igrača gostiju Damira Desnice.

Damir je juče proslavio 64. rođendan, a o čuvenom meču je pre koju godinu ovako pričao:

- Belgijski sudija Rožer Šoters doslovno nas je uništio isključivši Milenkovića, Tičića i mene u 74. minutu. Posebna farsa je bilo moje isključenje, zbog mog navodnog prigovora. Šta se ustvari desilo, sudija je svirao prekid, a ja sam nastavio da trčim… Kada sam video da svi stoje, izbio sam loptu u aut, a sudija me isključio uz obrazloženje da sam prigovarao. Nešto nezapamćeno u istoriji fudbala. Samo znam da je tog sudiju UEFA doživotno suspendovala. Ostaje žal što nas je Real izbacio, a bili smo bolji.

Za Rijeku je Desnica igrao od 1976. do 1985. godine. Nosio je broj 11, na 265 utakmica postigao je 55 golova.

- Imali smo sjajnu generaciju tih godina, ja sam bio standardan prvotimac. Dva puta smo osvajali Kup maršala Tita, 1978. i 1979. godine. Igrali smo u četvrtfinalu Kupa pobednika kupova 1980.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

deda

22.12.2020 10:04

Koga interesuje taj sudija koji je rezirao utakmicu,On je dobio od Reala dovoljno a sto je kaznjen to je smesno.Lazi ,prevale i podvale neprestaju i nece nikada ni prestati samo se sakrivaju nazalost.