Ronaldo i Mesi
Tanjug Francisco Seco
Ronaldo i Mesi

Tanjug Francisco Seco

Ronaldo i Mesi, Foto: Tanjug Francisco Seco

Uf, zamislite da je Pep Gvardiola dobio pojačanje u vidi Kristijana Ronalda...Uz Mesija, Ćavija, Inijeste, Pujola, taj tim bi definitivno bio najbolji svih vremena.

Ipak, novčić je pao na drugu stranu, te je Ronaldo umesto svlačionice na "Nou Kampu" završio na "Santijago Bernabeu".

Da je poslednja reč bila Fergusonova, Portugalac bi bio igrač Barselone:

"Godinama sam radio na dovođenju Ronalda u Real i kada smo praktično sve dogovorili, ja sa igračem potpisao predugovor, tada ga je Aleks Ferguson ponudio Barseloni. Učinio je to zato što mrzi Real, jer smtra da je to klub koji stoji na putu Mančester junajtedu da postane najveći na svetu, prosto su bili trofejniji od njih" - rekao je nekadašnji predsednik Reala Ramon Kalderon.

Kalderon ističe da su čelnici Barselone bili presrećni kad su čuli za ponudu:

"Odmah su krenuli po njega, ali on nije hteo ni čuje za to. Rekao je da je potpisao obavezu prema meni da prelazi u Real i da za nikoga i ništa na svetu to ne bi prekršio. Još uvek čuvam dokument na kojem je Ronaldov i moj potpis, kojim potvrđujemo da će bilo koja od dve strane, koja prekrši dogovor o njegovom prelasku u Real, drugoj strani platiti 30 miliona evra" - zaključio je on.

Ronaldo je proveo devet sjajnih godina u Madridu, postao je najbolji strelac kluba sa 450 golova u 438 odigranih utakmica. Sa Realom je osvojio 15 trofeja, od čega su četri titule Lige šampiona!