FK Krasnodar
EPA/Dimitris Tosidis
FK Krasnodar

EPA/Dimitris Tosidis

FK Krasnodar, Foto: EPA/Dimitris Tosidis

Krasnodar, Mitjiland i Salcburg su poslednja tri kluba koji su obezbedili plasman u Ligu šampiona ove sezone. Oni su se priključili 29 klubova koji su obezbedili mesto u eliti direktno ili kroz kvalifikacije. 

PAOK nije uspeo da uđe u elitu iako su srpski fudbaleri Živko i Andrija Živković odigrali ceo meč protiv Krasnodara koji je u Solunu slavio rezultatom 2:1, baš kao prošle nedelje u Rusiji. Imao je PAOK šanse koje nije iskoristio u prvom poluvremenu, dok su se u drugom još više otvorili i primili gol. Mihalidis je postigao autogol i u 73. minutu je Krasnodar poveo. Uspeo je El Kaduri da izjednači u 77. minutu, ali je već u sledećem napadu Remi Kabelja postavio konačnih 2:1 za Krasnodar.

Salcburg je ponovo savladao Makabi iz Tel Aviva – 3:1. Golove za Salcburg postizali su Daka u 16. i 68. minutu i Soboslaj iz penala u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena, dok je Karzev u 30. minutu pogodio za Makabi.

Veoma zanimljivo je bilo u Danskoj, gde je Mitjilend uspeo da se domogne plasmana u grupnu fazu iako je Slavija povela već u trećem minutu. Kod rezultata 1:1 domaći nisu iskoristili penal, ali su ubrzo zatim dobili novi kojim su prelomili meč.

Žreb je u četvrtak u 17 časova. Izvesno je da će biti najmanje dve "grupe smrti" jer su u drugom šeširu velikani poput oba mančesterska kluba, Barselona, Atletiko, Čelzi, Ajaks i Borusija iz Dortmunda.

Prvi šešir: Bajern, Sevilja, Real, Liverpul, Juventus, PSŽ, Zenit, Porto.

Drugi šešir: Barselona, Atletiko Madrid, Mančester siti, Mančester junajted, Šahtjor, Borusija Dortmund, Čelsi, Ajaks.

Treći šešir: Dinamo Kijev, Lajpcig, Inter, Olimpijakos, Lacio, Atalanta, Salcburg, Krasnodar.

Četvrti šešir: Briž, Lokomotiva Moskva, Marselj, Borusija Menhengladbah, Bašakšehir, Ren, Midtjiland, Ferencvaroš.

PROČITAJTE JOŠ: