Nejmar
AP
Nejmar

AP

Nejmar, Foto: AP

Upisao je Pari Sen Žermen premijernu pobedu u novom izdanju Lige šampiona, počeo je Mojze Ken da se u Istanbulu nameće Tomasu Tuhelu, ali koliko je italijanski centarfor obradovao trenera toliko ga je povreda Nejmara zabrinula.

Brazilac je već u 26. minutu okršaja sa Istanbul Bašakšehirom morao da napusti teren zbog bola u preponama, a snimak magnetnom rezonancom, upriličen po povratku u Pariz, pokazao je da je povreda teže prirode nego što se pretpostavljalo. Po svoj prilici, Nejmar će morati na kraće bolovanje, bar desetak dana neće ga biti na terenu.

Nejmar

AP/Michel Euler

Nejmar, Foto: AP/Michel Euler

To znači da PSŽ sve do naredne prvenstvene pauze ne može da se osloni na najskupljeg fudbalera svih vremena. Najpre u subotu na gostovanju Nantu, pa narednog utorka protiv Lajpciga u gostima, u Ligi šampiona, zaključno sa derbijem protiv Rena, 7. novembra.

Za reprezentativno okupljanje Nejmar bi trebalo da bude spreman. Očekuje se u naredne dve sedmice zaleči povredu i stavi se na raspolaganje selektoru Titeu za mečeve Selesaoa protiv Venecuele i Urugvaja u mundijalskim kvalifikacijama na teritoriji Južne Amerike.

PROČITAJTE JOŠ: