Dragan Džajić i Svetozar Mijailović
FK Crvena zvezda
Dragan Džajić i Svetozar Mijailović

FK Crvena zvezda

Dragan Džajić i Svetozar Mijailović, Foto: FK Crvena zvezda

Povodom obeležavanja desetogodišnjice Servisa za članstvo predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović govorio je o značaju ovog segmenta kluba i poručio navijačima da je članska karta pravi dokaz ljubavi prema Crvenoj zvezdi.

- Samo sam dve godine mlađi od Crvene zvezde. Prvi put o Zvezdi čuo sam preko radio prenosa i to od dobro poznatog Radivoja Markovića u njegovoj emisiji „Vreme sporta i razonode“ na Radio Beogradu. Odlično se sećam perioda kada smo se u školskom dvorištu u kom je postojao razglas okupljali i na taj način pratili utakmice. Upravo tako se javila ljubav prema Crvenoj zvezdi i u kasnijem periodu se sve više produbljivala i prenosila na potomstvo, tako da sa ponosom mogu da kažem smo prava zvezdaška porodica – istakao je Mijailović.

Nije imao sumnju Mijailović da su rezultati u prethodnih nekoliko godina i više nego doprineli povećanju broju članova, ali i da očekuje još veći broj zvezdaša koji će u budućnosti obezbediti člansku kartu voljenog kluba.

- U poslednje četiri godine ljudi ponovo počinju da budu svesni šta Crvena zvezda predstavlja u fudbalskom sportu, pa tako i u Srbiji. Nadam se da će rezultati koji su postignuti u prethodnom periodu, povratiti veru da Crvena zvezda može da bude ono što je nekada bila u društvu velikana evropskog fudbala. Upravo to će se odraziti na ovu generaciju koja nije imala priliku da doživi one zvezdane trenutke iz 1991. godine, koji su i dan danas upisani zlatnim slovima u istoriji Crvene zvezde. Međutim i rezultati koji su postignute u poslednje četiri godine su upravo u ovom formatu takmičenja približna dostignućima koja su ostvarena 1991. godine. Mi smo sada popravili rejting našeg fudbalskog kluba, na taj način smo podigli rejting i fudbalskog sporta u Srbiji i to je jedna od činjenica koju zvezdaši treba da imaju u vidu i da se njome ponose, kao i da svojim prisustvom, učešćem i članarinom daju svoj doprinos, kako bi smo i u ovom segmentu bili ravni rezultatima koje je fudbalski klub postigao.

Nije propustio da pomene predsednik ni atmosferu koja se stvara na svakoj Zvezdinoj utakmici, ali i napomenuo da za prave navijače našeg kluba ne postoje „male“ i „velike“ utakmice Crvene zvezde.

- Svi oni koji nisu u prilici da dođu na stadion, simboličnim plaćanjem članarine mogu da pokažu svoju ljubav prema Crvenoj zvezdi, koja je evidentna bez obzira da li utakmice prate putem televizije ili sa tribina stadiona „Rajko Mitić“. Svima onima koji imaju mogućnost da dođu na stadion rekao bih da atmosfera koja se stvara na Marakani ne može se zameniti nikakvim televizijskim prenosom, kao ni drugim načinima praćenja utakmice, kao što je taj doživljaj neposrednog učešća. Kada ste na stadionu vi ste i akter na neki način tog susreta u kojem vaš tim igra. Druga stvar koju zvezdaši treba da shvate, jeste da ne treba prisustvo na stadionu bude vezano za neke klubove koji na naš stadion dolaze, već treba da bude vezano za svoj klub koji igra. Bilo da se igra protiv velikih protivnika ili manje atraktivnih navijači treba da budu na tribinama, kako bi podržali svoj tim, jer je timu potrebna podrška kada igra i „manje“ utakmice, kao i kada igra „velike“.

Govorio je Svetozar Mijailović i o značaju podrške sa tribina stadiona „Rajko Mitić“, ali i poručio zvezdašima da su sva sredstva prikupljena od članstva namenjena Zvezdinoj fondaciji i da taj način navijači direkto pomažu klubu.

- Pune tribine znače mnogo, naročito sa stanovišta atmosfere koja se na fudbalskoj utakmici stvara. To nam je osnovni cilj, sve promotivne akcije koje sprovodimo imaju za cilj da tribine budu pune. Uveravam sve navijače našeg kluba da svaki dinar od članstva ide u Zvezdinu fondaciju koja je namenjena pre svega Omladinskoj školi i Veteranskoj sekciji našeg kluba. Volite svoju Zvezdu, učlanite se, da biste tu svoju ljubav i oficijalno potvrdili – poručio je na kraju Mijailović.