Milorad Vučelić
Marko Metlaš
Milorad Vučelić

Marko Metlaš

Milorad Vučelić, Foto: Marko Metlaš

Crvena zvezda rešila je da zabije klipove u točkove Partizanu. Čelnici kluba s "Marakane" pokušavaju da angažuju fudbalere koji su na meti crno-belih, pa je tako u Ljutice Bogdana već završio Seku Sanogo (30), a poziv je upućen i Slobodanu Rajkoviću (30).

Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Srbije i bivšem defanzivcu Čelsija, koji je već pola godine bez kluba. Rajković je od novembra trenirao s Partizanom, ali nije potpisao ugovor sa crno-belima. Klub iz Humske nudio mu je platu od 300.000 evra godišnje, a on je tražio 500.000. Iskusni štoper potom je pokušao da pronađe klub u Italiji, gde je igrao od 2016. do 2019, ali nije uspeo u tome.

Zvezda sad želi to da iskoristi i u stanju je da ispuni njegove finansijske zahteve. Pored toga, u prilog joj ide i činjenica da novi trener crveno-belih Dejan Stanković ima dobro mišljenje o Slobodanu, sa kojim je svojevremeno igrao u reprezentaciji.

S druge strane, u Partizanu nisu preterano iznenađeni ovakvim razvojem događaja. Predsednik crno-belih Milorad Vučelić za Informer kaže da je već navikao da Zvezda dovodi igrače koje je njegov klub skautirao.

- Video sam da Zvezda hoće Rajkovića i nisam bio iznenađen. Mi smo hteli i Sanoga, pa su ga oni uzeli. Šta ćete, mi trenutno nismo tako bogat klub, pa moramo da propustimo nešto što oni mogu da priušte. Lepo je što oni prate šta radimo i koga skautiramo. Vidite da izaberu ako im se nešto sviđa - objašnjava Vučelić za naš list.

Prvi čovek Partizana ističe da su u Humskoj digli ruke od Rajkovića i da više neće pokušavati da ga angažuju.

- Igrača je želeo Savo Milošević, a pregovore je vodio generalni direktor Miloš Vazura. Nisam se čuo sa njima, pa ne znam šta se tu precizno dešava, ali koliko sam ranije informisan, od tog igrača smo odustali. Ne verujem da ćemo više pokušavati - zaključio je Vučelić.

Sasvim je zanimljivo da ni u Zvezdi nisu načisto koliko im je Rajković neophodan. Na pozicijama štopera trenutno imaju Miloša Degeneka, Srđana Babića, Nemanju Milunovića i Radovana Pankova. Očekuje se da neko od njih uskoro napusti klub, a najbliži odlasku je Degenek, za kojeg se interesuje Šangaj SIPG. Međutim, na "Marakani" se još premišljaju da li bi Rajković bio dobra zamena.

- Reč je o igraču koji ima 30 godina i nema tržišnu vrednost, tako da mu je to minus. Ideja je svakako bila da se okrenemo mlađim igračima. Dakle, tom logikom, ako Degenek ode, prvom timu bi trebalo priključiti Strahinju Erakovića. On je bio na Kipru na pripremama i vraćen je u Grafičar, a sad će sa Grafičarom u Antaliju, tako da će Stanković i tamo imati uvid u njegov rad. S druge strane, Dejan bi radije imao iskusnijeg Rajkovića u timu. Videćemo šta će se na kraju desiti - rečeno je Informeru iz Zvezde.