Marko Petković
TSC
Marko Petković

TSC

Marko Petković, Foto: TSC

Dragan Stojković Piksi saopštio je prvi spisak od kako je stigao na kormilo reprezentacije Srbije. Novi selektor odabrao je 30 fudbalera na koje računa u prvom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Ovdašnja javnost dugo je čekala na prvi potez legendarnog Piksija, svi su želeli da vide koje je to promene spremio, koga precrtao, ko je dobio debitantski poziv...

Na kraju je Stojković uspeo u tome da iznenadi izborom reprezentativaca. Na njemu se između ostalih našlo i ime Marka Petkovića (28) koji se posle više od pet godina vraća među "orlove". Desni bek TSC-a iz Bačke Topole ponovo je podsetio na svoje sjajne partije i ove sezone u dresu kluba sa severa naše zemlje potpuno vratio u formu. Kako je i sam potvrdio za "Alo!" vest da je pozvan u reprezentaciju sačekala ga je na treningu i propisno iznenadila.

- Telefon mi je bio ugašen. Nakon treninga kada sam ga ponovo upalio video sam gomilu poruka i propuštenih poziva. Tek tada sam shvatio šta se zapravo desilo. Moram priznati da me je ova vest iznenadila - rekao nam je Petković.

Marko Petković

TSC

Marko Petković, Foto: TSC

Šanse su tu da se iskoriste, a upravo to želi da uradi defanzivac kluba iz Bačke Topole.

- Ovakve šanse se ne propuštaju. Srećan sam zbog poziva i daću sve od sebe kako bih opravdao poverenje. Radio sam pošteno tokom karijere i drago mi je da se rad, trud i zalaganje cene. Ovo je nagrada za sve, hvala dragom Bogu na tome.

Kako za Petkovića, ovo je potvrda dobrog rada ekipe TSC-a koja iz godine u godinu pokazuje da je sjajno mesto za razvoj fudbalera. To je bio samo jedan od razloga zašto se Marko prošlog leta opredelio za povratak u srpski fudbal i obukao plavi dres.

- Kako za mene, tako je ovaj poziv velika stvar i za TSC. Ovo je potvrda da klub ide dobrim putem i motiv ostalim igračima da nastave da rade i dokazuju se. Zahvalan sam im na ovome, jer bez dobrog kolektiva ne bi ovako nešto ni bilo moguće. Meni lično je odlično u ekipi, dobro sam se snašao i brzo prilagodio. Mislim da ćemo kako vreme odmiče biti sve bolji, stigao je i trener Krstajić. Verujem da će se o uspesima TSC-a tek pričati.

Marko Petković

Marko Metlaš

Marko Petković, Foto: Marko Metlaš

Još uvek nije imao prilike da priča sa selektorom, ali je pun reči hvale.

- Ponosan sam na činjenicu da me je jedna takva legenda, kakva je Dragan Stojković, pozvala u reprezentaciju. Nisam imao prilike još uvek da pričam sa njim, ali je ovo svakako velika čast. Na meni je da opravdam poverenje koje mi je ukazao i mogu da obećam da ću dati svoj maksimum.

Podsetimo, priliku za debi, Piksi će imati 24. marta kada Srbija gostuje Irskoj. Samo tri dana kasnije na "Marakanu" stiže aktuelni šampion Evrope Portugal predvođen Kristijanom Ronaldom, dok 30. marta naša selekcija gostuje Azerbejdđanu kada će biti kompletiran prvi ciklus kvalifikacija i već tada će biti jasno da li "orlovi" mogu do Mundijala naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ: