Frančesko Toti u "Kući slavnih" Rome
EPA
Frančesko Toti u

EPA

Frančesko Toti u "Kući slavnih" Rome, Foto: EPA

Legenda italijanskog fudbala i bivši kapiten Rome, Frančesko Toti, podneo je ostvku na mesto direktora i napustio klub posle trideset godina koliko je proveo u njemu!

Nakon velikog premišljanja "princ Rima" odlazi iz kluba, pošto ga je predsednik kluba Džejms Palota "držao po strani" i nije mu dao veću ulogu u operativnom smislu vođenja tima.

"Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam da podnesem ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene", rekao je Toti na vanrednoj konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali u Austriju

FK Crvena zvezda

On zamera upravi zbog toga što nije mogao da pruži veći doprinos jer mu uslovi nisu ispunjeni:

"Prva godina je bila takva da sam pristao, ali sam u drugoj shvatio da ne želim da budem deo toga", rekao je Toti, dodavši da je dobio puno obećanja, ali da nisu ostvarena.

Prošle sezone radio je zajedno sa Ramonom Monćijem u sportskom delu, ali po povratku Španca u Sevilju nije dobio ulogu kakvu je želeo.

Nesuglasice sa predsednikom kluba datiraju još od 2017. godine kada je praktično bio primoran da ode u igračku penziju, slično kao što nedavno nije ponuđen novi ugovor njegovom bivšem saigraču i velikom prijatelju Danijeleu De Rosiju.

Toti je u Romi bio od 1989. godine i srušio brojne rekorde, najviše utakmica je odigrao u tom dresu (786) i dao najviše golova (307).