Mančester siti ili Liverpul
AP/Jon Super
Mančester siti ili Liverpul, Foto: AP/Jon Super

* Gol za Mančester Siti dao je Sterling

* Za Liverpul je pogodio Matip

* Komjuniti Šild je superkup Engleske

Liverpul i Mančester Siti danas su kao uvod u sezonu Premijeršipa odigrali utakmicu Superkupa, odnosno Komjuniti Šilda.

Pepu Gvardioli ovo je 7. trofej na klupi "građana" , dok je nemački strateg propustio priliku da posle Lige šampiona pridoda i drugi trofej za Liverpul od kada je on na njegovom čelu.

Utakmica je počela u veoma jakom ritmu sa obe strane. Prvu priliku na utakmici imali su igrači Mančester Sitija, konkretno igrač oko koga se najviše piše zbog eventualnog prelaska u minhenski Bajern, Liroj Sane. U 4. minutu je izašao ispred golmana "redsa" i u teškoj situacija uspeo da šutne, ali samo u spoljni deo mreže. Četiri minuta kasnije u prilici se našao Muhamed Salah, ali nije uputio najbolji mogući udarac.

Ključni trenutak meča dogodio se u 12. minutu kada je Rahim Sterling iskoristio jako lošu i smušenu reakciju odbrane evropskog prvaka i savladao Alisona. Ni sam Alison nije najbolje reagovao budući da mu je lopta prošla prvo kroz noge, a zatim i ispod ruke.

Posle gola videli smo dve prilike, po jednu na obe strane kao i prvu izmenu. Teren je zbog povrede u 13. minutu napustio Sane, a u igru je ušao Gabrijel Žezus. Prvu šansu imao je Muhamed Salah nakon sjajnog prodora kad je ponovo bio u prilici da matira golmana Sitija Klaudija Brava, no, Čileanac je odlično reagovoa i sačuvao svoju mrežu. Dva minuta kasnije, odnosno u 17. minutu veliku šansu propušta strelac do tada jedinog gola na meču, ovog puta je brazilski čuvar mreže daleko bolje intervenisao.

Do kraja poluvremena tempo igre je opao i na terenu nije bilo bitnijih događaja.

Drugo poluvreme Liverpul je bio dosta bolji akter. Ređale su se šanse za "redse" kao na traci. Prvo je u 57. minutu Van Dajk sjajno šutirao, ali nije imao sreće pošto lopta nije celim svojim obimom prešla gol liniju. Dva minuta kasnije Salah pogađa stativu iz jako teške pozicije. Sa druge strane terena mogla je da stigne kazna zbog propuštenih šansi, ali je Sterling usled svoje nesigurnosti katastrofalno reagovao.

PROČITAJTE JOŠ:

Nagrada za uporne napade Liverpula došla je u 77 minutu kada je tandem štopera sjajno spakovao gol. Van Dajk je dodao loptu do Matipa koji je glavom savladao Brava.

 

Zatim je neverovatnu šansu je imao Salah, ali je još neverovatniji Kajl Voker izbacio loptu sa gol linije u 92. minutu.

Na penal ruletu više sreće je imala ekipa Mančester Sitija.

BONUS VIDEO:

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića