Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov na pres konferenciji
Alo! M.Metlaš
Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov na pres konferenciji

Alo! M.Metlaš

Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov na pres konferenciji, Foto: Alo! M.Metlaš

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je ekipa čvrsto na zemlji nakon dobrih igara u poslednje vreme, ali i da bi bio zadovoljan i remijem na gostovanju Ukrajini u nastavku kvalifikacija za EURO.

"Ne smemo da zapostavimo Litvaniju i stavimo je u drugi plan iza Ukrajine, svaki meč je važan. Moramo sve loše iz prošlosti da ispravimo i popravimo, a da nastavimo sa dobar niz bez poraza u poslednjih osam utakmica. Ne lebdimo i ne živimo u svetu prošlosti, koncentracija je maksimalna", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Nikola Milenković, Aleksandar Mitrović

AP/Antonio Calanni

Srbija će i za junsku akciju biti bez pomoći Nemanje Matića, ali i Sergeja Milinković-Savić zbog povreda.

Sergej Milinković Savić

APP

Sergej Milinković Savić, Foto: APP

"To je sastavni deo posao, voleo bih da su svi zdravi, ali šta je tu je. Osmorica su nam falilia protiv Nemačke i Portugalije, pa smo igrali".

Krstajić ističe da veoma respektuje Ukrajinu.

Predrag Rajković

Profimedia

"Ukrajina nam je uz Portugaliju najveći rival. Idemo tamo da ne izgubimo meč, imamo ideje i biće razlike u odnosu na Nemačku i Portugaliju".

Kapiten Aleksandar Kolarov kaže da, iako je završio klupsku sezonu, niko se nije opustio.

"Na kraju smo sezone, još dve utakmice su ostale sa Srbijom i idemo na odmor. Jedva čekamo iz tog razloga kraj, ali isto tako i duel u Ukrajini. Taj meč nam puno znači", poručuje levi bek Rome.

Nemanja Maksimović

EPA - EFE, Rodrigo Jimenez

Ukrajina je u dosadašnja sva četiri duela, istina prijateljska, slavila protiv Srbije.

"Razmisljamo o tome, ali može da bude i to dobro po nas. Ukrajina je dobra i organizovana ekipa, tvrdi igraju i neguju taj neki Italijanski stil. Nadam se da ćemo odgovoriti. Meč u Lavovu može puno da nam donese, ali sigurno nista neće biti gotovo", rekao je Kolarov i ponovio reči Zvezdana Terzić da ovog leta da nije realno da pređe u Crvenu zvezdu.

Srbija 7. juna gostuje u Lavovu Ukrajini, a tri dana kasnije čeka Litvaniju.