Nejmar i Čaušić
AP Francois Mori
Nejmar i Čaušić

AP Francois Mori

Nejmar i Čaušić, Foto: AP Francois Mori

Fudbaleri Crvene zvezde i Pari Sen Žermena sastaće se večeras od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici poslednjeg, 6. kola C grupe Lige šampiona.

Na oproštaju od elitnog takmičenja, u kome su bili prvi put u ovom formatu, crveno-beli žele novu senzaciju nakon što je prethodni put u Beogradu pao vicešampion Evrope Liverpul.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da je predstojeći meč prava poslastica na kraju od Lige šampiona i jedan od onih za koje se živi i u kojem njegovi fudbaleri treba da uživaju.

"Da smo mogli da biramo na kraju 2018. godine pred našim navijačima rivala svi bismo se slozili da dođe Pari Sen Žermen. Godina je bila jako uspešna i zato je veliko zadovoljstvo što igramo sa fenomenalnom ekipom. PSŽ je napravljen da osvoji Ligu šampiona, kao i Liverpul i Napoli, ali ne plašimo ga se, iako imamo respekt. Za ove utakmice se živi, novac ne može da ga kupi i treba da uživamo", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Trening Crvene zvezde pred utakmicu sa PSŽ

FK Crvena zvezda

Trening Crvene zvezde pred utakmicu sa PSŽ, Foto: FK Crvena zvezda

Nastup u Ligi šampiona opisao je kao veliko iskustvo, govoreći da je Crvena zvezda sve bolja bila kako je takmičenje odmicalo.

"Meč u Parizu mi se nije svideo, ne zbog rezultata, već drugih stvari (poraz 6:1 prim. aut). Mnogo toga nije funkcionisalo tada, ali verujem da će sada biti mnogo bolje", dodao je Milojević i izneo citat čuvenog "Broja Jedan" iz stripa Alan Ford "Ako želiš da pobediš, ne smeš da izgubiš".

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel nije dao značaj činjenici da Napoli i Liverpul ove sezone nisu pobedili Crvenu zvezdu u Beogradu i poručio je da su tri boda imperativ zbog plasmana u osminu finala.

"Veliki izazov je ispred nas, ali želimo pobedu. Nije na nama da razmišljamo kome nije uspelo da slavi u Beogradu. Nama je cilj da prođemo dalje iz grupe, iako poštujemo kvalitet Zvezde i atmosferu na stadionu", kazao je Tuhel.

Fudbaleri PSŽ treniraju na Marakani

Alo!/M.Metlaš

Fudbaleri PSŽ treniraju na Marakani, Foto: Alo!/M.Metlaš

Raspored svih utakmica večeras u LŠ:

A grupa: Monako - Borusija Dortmund (21), Klub Briž - Atletiko Madrid (21).

Tabela: Atletiko 12, Borusija 10, Briž 5, Monako 1.

B grupa: Inter - PSV (21), Barselona - Totenhem (21).

Tabela: Barselona 13, Totenhem 7, Inter 7, PSV 1.

C grupa: Crvena zvezda - Pari Sen Žermen (21), Liverpul - Napoli (21).

Tabela: Napoli 9, PSŽ 8, Liverpul 7, Crvena zvezda 4.

D grupa: Galatasaraj - Porto (18.55), Šalke - Lokomotiva Moskva (18.55).

Tabela: Porto 13, Šalke 8, Galatasaraj 4, Lokomotiva 3.