Kristijano Ronaldo
EPA/Manuel De Almeida
Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/Manuel De Almeida

Svetski šampion Francuska je kao gost pobedio evropskog prvaka i aktuelnog osvajača Lige nacija Portugal, Španci su odigrali 1:1 protiv devetorice Švajcaraca uz dva promašena penala, dok je Švedska savladala Hrvatsku. 

Španija nije slavila u Švajcarskoj, pre svega zbog Serhija Ramosa. U noći kad je igrao 177. utakmicu za Španiju čime je postao evropski rekorder po broju utakmica za državni tim, kapiten Crvene Furije nije iskoristio čak dva penala. Na kraju se Španija još spasavala u finišu i golom Gerarda Morena stigla do 1:1.

Švajcarci su inače meč okončali sa devetoricom. U 72. minutu isključen je Frojler, a u 79. Elvedi. 

U istoj grupi Nemci su preokretom pobedili Ukrajinu 3:1, a zanimljivo je da je za goste dao napadač Genta Roman Jaremčuk koji je pre 10 dana bio nevidljiv na "Marakani" u dresu Genta. 

Nemci su sada prvi na tabeli sa devet bodova, imaju bod više od Španije i u poslednjem kolu u utorak gostuju Španiji u direktnoj borbi za plasman na završni turnir. Švajcarska je bodom uspela da ostane u životu, jer ima tri boda, isto toliko manje od Ukrajine, ali u utorak je dočekuje i pobedom 1:0, 2:1 ili od dva gola razlike, obezbediće opstanak u elitnoj diviziji.

Gol Ngoloa Kantea bio je dovoljan Francuskoj da slavi u Portugalu, ali domaćim ima za čim da žali, jer je imao nekoliko veoma izglednih šansi za gol. Pobedom u Portugalu Francuzi su obezbedili plasman na finalni turnir. Poslednje kolo u ovoj grupi igra se 17. novembra kada će Francuska dočekati Švedsku, a Hrvatska Portugal. Posle poraza u Švedskoj "kockasti" sad mogu i da ispadnu iz Lige A.

SEMAFOR

Liga A:

Grupa 3

Švedska – Hrvatska 2:1

(Kuluševski 36, Danielson 45+2 – Danielson 82. autogol)

Portugalija – Francuska 0:1
(Kante 54)

Grupa 4

Nemačka – Ukrajina 3:1 
(Sane 23, Verner 33, 64 – Jaremčuk 12)

Švajcarska – Španija 1:1
(Frojler 26 – G. Moreno 89)

Liga C:

Grupa 1

Azerbejdžan – Crna Gora 0:0

Kipar – Luksemburg 2:1

(Kastanos 34. penal,71 – Kusulos 5. autogol)

Liga D:

Grupa 1

Malta – Andora 3:1
Letonija – Farska Ostrva 1:1

Grupa 2

San Marino – Gibraltar 0:0

PROČITAJTE JOŠ: