Aurelio De Laurentis
AP/Thibault Camus
Aurelio De Laurentis

AP/Thibault Camus

Aurelio De Laurentis, Foto: AP/Thibault Camus

Pobuna igrača, problemi sa navijačima, loša pozicija na tabeli, Anćeloti koji je na mesec dana od otkaza, sve to čini situaciju idealnom.

Za koga?

Pa, za Aurelija DeLaurentisa gazdu Napolitanaca kome je dosta svega. Nije imao razumevanje za pravljenje novog stadiona, pretio je da će Napoli preseliti u Bari. On je vlasnik i nekadašnjeg prvoligaša, Bari je u Seriji C, ali recimo i to, ima mnogo verniju publiku od Napolitanaca, a generalno, DeLaurentis ima i manje problema sa navijačima.

VEST DANA

Oni su sada uz njega, a protiv igrača koji su odbili prošle nedelje da odu u karantin, ali ovaj filmski producent, koji je već nekoliko nedelja u Americi želi da se otarasi kluba.

Poznata je njegova izjava, "Ne zaslužujete mene, nego neke Kineze", navijačima nezadovoljnim zbog cena ulaznica, a sada bi mogao da ostvari pretnju.

Uz napomenu, da bi navijači bili oduševljeni, nisu Kinezi, nego Arapi.

Aurelio De Laurentis

AP/Thibault Camus

Aurelio De Laurentis, Foto: AP/Thibault Camus

I to oni najmoćniji, porodica Al-Tani. Katar želi da smanji ulaganja u PSŽ, pre svega jer liga nije atraktivna, a teško je privući najbolje igrače, ali i naći dostojnog rivala. Jednostavno, totalna dominacija u Francuskoj ne odgovara nikome, to lako pobeđivanje često ume da zavara. Ali, u Seriji A ih čeka Juventus, pa i Inter, koji ulažu zaista mnogo, konkurencija je veća, kao i zarada. Uz to, Napoli ima najviše navijača posle velike trojke sa severa, što nije beznačajan podatak.

Kolika je cena?

Prema informacijama napuljskih medija DeLaurentisu će biti ponuđeno oko 560 miliona evra, klub nije u dugovima, on ga je kupio zabadava, tačnije preuzeo posle bankrota pod novim imenom, u trećoj ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Procena "Forbsa" je da Napoli vredi oko 360 miliona evra, zarađuje nešto manje od 200 godišnje. To je dobar polaz za Arape, a DeLaurentis bi se povukao sa velikim plusom i mogao da se posveti povratku Barija među najbolje italijanske klubove.

No, da sačekamo i vidimo šta će se desiti, bivši Maradonin advokat Pisani, kaže da će, koliko je čuo DeLaurentis prihvatiti ponudu, izgubio je interesovanje za Napoli, i veruje da Bari ima veći potencijal...

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana