Delije, navijači Zvezde, navijači Crvene zvezde
Alo/Marko Metlaš
Delije, navijači Zvezde, navijači Crvene zvezde

Alo/Marko Metlaš

Delije, navijači Zvezde, navijači Crvene zvezde, Foto: Alo/Marko Metlaš

Portal srpskainfo javio je da je Osnovni sud u Brčkom odredio jednomesečni pritvor M. D. (22) osumnjičenom da je hicima iz automatske puške pokušao da ubije navijača Crvene zvezde.

Jednomesečni pritvor M. D, koji se sumnjiči i za krivično delo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, određen je zbog opasnosti da će pobeći i uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak - saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta. Istraga se vodi protiv M. D. (22) iz Brčkog i još jedne osobe zbog sumnje da su 20. juna oko 14.05 časova, na magistralnom putu Brčko – Bijeljina, zajedno i po prethodnom dogovoru hicima iz automatskog oružja na vozila u pokretu pokušali da ubiju drugu osobu.

Sumnja se da su se njih dvojica u mestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M. D, približili koloni vozila s navijačima FK Crvena zvezda koja se kretala za Beograd na proslavu titule ovog kluba, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone.

- Usled pucnjave došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja puščanog zrna kroz vetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja telesnih povreda dvojici maloletnih navijača Crvene zvezde iz Prijedora, pri čemu je R. D. probojem metka u predelu vratne kičme teško telesno povređen - navode iz Tužilaštva.

Pošto je otkriven, uhapšen i u sredu doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac je ispitao M. D. i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu Distrikta da mu odredi pritvor usled opasnosti da će pobeći i da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

PROČITAJTE JOŠ: