Poketino
EPA Panagiotis Moschandreou
Poketino

EPA Panagiotis Moschandreou

Poketino, Foto: EPA Panagiotis Moschandreou

Nekadašnji menadžer Totenhema Maurisio Poketino rekao je da bi voleo ponovo da radi u Premijer ligi i da će odluku o svojoj budućnosti doneti na osnovu projekta koji mu bude predložio klub koji želi da ga angažuje.

Argentinski stručnjak je proveo pet i po godina na klupi Spursa, koje je vodio do finala Lige šampiona prošle godine, Otkaz mu je uručen u novembru, a poslednjih nedelja spekuliše se da je jedan od glavnih kandidata da nasledi Stiva Brusa na klupi Njukasla ukoliko uskoro bude odobrena prodaja kluba Saudijcima.

"Volim Englesku. Moja ideja je da nastavim da živim u Londonu, ali sam u isto vreme otvoren za selidbu u neku drugu zemlju, da saslušam ponude i vidim šta će se desiti. Spreman sam i sada smo mnogo bolji trenerski tim. Mnogo smo naučili od iskustava u Espanjolu, Sautemptonu i Totenhemu. Imamo mnogo toga da pružimo onima koji će nam pružiti poverenje u budućnosti", rekao je Poćetino o sebi i svojim saradnicima, među kojima su asistent Hesus Peres i trener golmana Toni Himenez.

Maurisio Poketino

AP Photo/Darko Vojinovic

Maurisio Poketino, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Poćetino je istakao da status koji uživa njegov naredni klub nije jednako važan kao njegovi planovi i ambicije.

"Dve stvari su važne. Jedna su navijači koji su uz klub, to je struktura koja održava sve kompanije koje koje pružaju zabavu, kakav je fudbal. Druga su ideje kluba. Svaki klub i kompanija imaju drugačiju kulturu, način rada. Svi imaju drugačije planove za uspeh. Da biste u jednom klubu bili uspešni morate da osvojite Ligu šampiona ili Premijer ligu, dok je u drugim dovoljno da budete među četiri ili šest najboljih", istakao je Poketino.

Argentinac je takođe nagovestio da je otvoren za mogućnost da preuzme neki klub koji nije među šest najboljih u Premijer ligi.

"Problem je koji klubovi su u Top 6? To se stalno menja, Totenhem nije tu, Arsenal takođe. Morate da poštujete sve klubove, svi vredno rade i ulažu novac. Ne treba potceniti nijedan klub", naglasio je Poketino.