Počela izgradnja stadiona u Zaječaru, evo kako će izgledati! (FOTO)
alo.rs
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Taj stadion biće kuća fudbala za Zaječar, ali i za celu istočnu Srbiju.

Stadion u Zaječaru jedan je od šest novih u Srbiji, koji će biti izgrađeni uz Nacionalni stadion u Beogradu.

Biće kapaciteta 8.000 mesta, multifunkcionalan i izgrađen po najsavremenijim standardima Evropske fudbalske unije (UEFA).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će za manje od dve godine Zaječar dobiti najlepši gradski stadion i da će taj "stadion lepotica" biti prvi potpuno pokriven stadion za fudbal u Srbiji.

Vučić je položio kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Boškom Ničićem.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen/Tanjug

Predsednik je podsetio da je izgradnja Arene bila razvojni projekat za taj deo Beogada i da će se isto desiti i sa Zaječarom, pošto će se oko stadiona na Kraljevici graditi hoteli i drugi sadržaji.

"Zaječarski stadion je najlepši projekat, čudesno deluje, i za manje od dve godine, tačnije, za godinu i 11 meseci izvođač treba da zavrsi posao", naglasio je Vučić.

Predsednik je istakao da će na tom stadionu igrati i fudbalska reprezentacija Srbije, kao i Partizan i Crvena Zvezda.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen/Tanjug

Novi stadioni, inač, biće izgrađeni i u Subotici, Loznici, Kraljevu, Leskovcu i Vranju. Takođe, potpuno rekonstruisani biće stadioni "Čair" u Nišu, "Čika Dača" u Kragujevcu i "Karađorđe" u Novom Sadu, kapaciteta 20.000 gledalaca. To znaci da će Srbija u bliskoj budućnosti imati 10 najsavremenijih stadiona.

Rok za izgradnju je dve godine, a cena čitavog projekta je 28,5 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Pera Detlic

29.12.2020 16:22

Posle stadiona na red dolaze pesacke staze.

jakp

29.12.2020 16:27

ja reko neka fabrica loptu mos durati dje oces.

zavidim

29.12.2020 17:10

u Rudovcima,opstina Lazarevac,grad Beograd pre 20 godina zapoceta izgradnja sportske hale za decu u Osnovnoj skoli I jos nije privedena upotrebi.DECA imaju uslove kao njihove babe I Dede u XlX veku.