Mančester siti
AP
Romelu Lukaku

AP

Romelu Lukaku, Foto: AP

U 29. kolu Premijer lige klubovi iz Mančestera su nastavili sa dobrim rezultatima. Junajted je pobedio Sautempton sa 3:2, dok je Siti slavio u Bornmutu (1:0).

Veliku dramu videli smo na "Old Trafordu" gde je Mančester junajted, kao nekada u eri Aleksa Fergusona, do pobede došao u poslednjim minutima susreta.

Sautempton se predstavio kao žilav protivnik, gosti sa juga Engleske postigli su dva prelepa pogotka, ali je Romelu Lukaku sa dva nova pogotka nastavio seriju i odličan niz Junajteda.

Reprezentativac Belgije postigao je dva pogotka u pobedi nad Kristal Palasom u sredu (3:1), sada je postigao ponovo dva pogotka, a Ole Gunar Solskjer je nastavio fantastičan niz.

U 12 prvenstvenih mečeva, od kako je preuzeo kormilo Junajteda, ostvario je desetu pobedu. Osvojio je 32 od mogućih 36 bodova i klub sa "Old Traforda" je tako ponovo na četvrtom mestu, ispred Arsenala.

Sautempton je poveo u 26. minutu, bio je to fenomenalan udarac Valerija sa 25 metara u levi gornji ugao, De Hea nije uspeo da odbrani udarac - 0:1.

Junajted je preokrenuo u nastavku, prvo je Andreas Pereira postigao sjajn gol udarcem sa dvadesetak metara, da bi potom Romelu Lukaku u 59. minutu bio precizan sa desetak metara.

Sautempton je u 75. minutu iz slobodnog udarca koji je izveo Džejms Vord-Praus uspeo da izjednači, lopta je završila pod prečkom, bio je to prelep gol gostiju, ali onda je u 88. minutu Lukaku udarcem sa 17 metara pogodio levi donji ugao za novu radost navijača Junajteda.

Mogao je Pol Pogba u petom minutu nadoknade da donese Junajtedu i ubedljiviji trijumf, ali je njegov udarac iz penala odbranio golman Angus Gan.

Šampion Mančester siti nije imao lagan posao na gostovanju Bornmutu. "Trešnjice" su se dobro branile, u prvom poluvremenu, gosti su imali samo jednu šansu, ali su doživeli i peh i novu povredu Kevina de Brujnea.

Mančester siti

AP

Mančester siti, Foto: AP

Njega je zamenio Rijad mahrez koji je, na kraju, odlučio pobednika.

Posle lepe akcije i asistencije Davida Silve pogodio je bliži ugao udarcem sa desne strane za konačnih 1:0.

Imao je Serhio Aguero veliku šansu u 82. minutu, ali nije uspeo da savlada golmana domaće ekipe, uzdrmao je prečku.

Kristal Palas je posle poraza od Junajteda odneo bodove sa gostovanja Barnliju, dok je Brajton osvojio izuzetno važne bodove kod kuće pobedom nad Hadersfildom.

Strelac jedinog gola bio je Andone u 78. minutu susreta.

Subota:
Totenhem - Arsenal 1:1 (0:1)
(Kejn 74 - Remzi 16)
Bornmut - Mančester siti 0:1 (0:0)
(Mahrez 55)
Brajton - Hadersfild 1:0 (0:0)
(Andone 78)
Barnli - Kristal Palas 1:3 (0:1)
(Barns 90 - Bardsli 15ag, Bačuai 48, Zaha 76)
Mančester j. - Sautempton 3:2 (0:1)
(Pereira 53, Lukaku 59, 89 - Valeri 26, Vord-Praus 75)
Vulverhempton - Kardif 2:0 (2:0)
(Jota 16, Himenez 18)
Vest Hem - Njukasl 2:0 (2:0)
(Rajs 7, Nobl 42)


Nedelja:
13.00 Votford - Lester
15.05 Fulam - Čelsi
17.15 Everton - Liverpul

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо