Gabrijel Batistuta
EPA/Michele Limina
Gabrijel Batistuta

EPA/Michele Limina

Gabrijel Batistuta, Foto: EPA/Michele Limina

Jedan od najboljih fudbalera ikada, napadač koji je obeležio '90 i tadašnju Seriju A, Gabrijel Batistuta je otkrio zašto je morao da završi karijeru pre vremena!

PROČITAJTE JOŠ:

Posle fudbalske karijere imao je poteškoća, nije mogao da hoda. Bio je očajan, bolovi su bili užasni, nije mogao da podnese takav život.

"Čim sam završio karijeru imao sam problema sa člancima, venama, kosti su bolele... Isti problem koji je Van Basten imao sa 28 godina. Bilo je dana kada nisam mogao da ustanem iz kreveta, plakao sam od besa i rekao sam sebi ne mogu ovako da završim. Moja porodica me je bodrila i podržavala, ali sam patio, bio sam jako bolestan...", prisetio se najgorih dana svog života Gabrijel Batistuta, a potom se nadovezao:

"Bilo je toliko loše da sam pozvao prijatelja lekara i molio ga da mi amputira noge. Molio sam ga, preklinjao, insistirao, rekao sam mu da to nije više život".

Zbog toga je bio podvrgnut na više operacija, iako su mu pomogle, bol je i dalje bio prisutan! Prošlog meseca u Bazelu ponovo je operisan, u pitanju su proteze za članke, a prema sopstvenom priznanju oseća se mnogo bolje!

"To je rešenje koje sam tražio već 6-7 godina. Videćemo kada prođe 40 dana da li je bol potpuno nestala i da li ću moći da hodam kao normalna osoba", objasnio je Batistuta, a potom se osvrnuo na to "šta bi bilo kad bi bilo":

"Eh, da nije bilo toga... Ko zna šta bih sve postigao u karijeri. Zlatna lopta? Ne, ne verujem, to je vezano za timske uspehe. Opet, možda bih u neko vreme to zaslužio. Nisam bio talentovan tako u početku, imao sam snagu i i to se popravljalo se vremenom kako sam radio...", - rekao je Batistuta!

Ovaj argentinski napadač ponikao je u Njuelsu, da bi potom igrao za dva najveća argentinska kluba - River Plejt i Boku!

U Italiju se preselio 1991. godine, u Fiorentini je dobio status legende! Za devet sezona u dresu Viole postigao je čak 207 golova na 333 utakmice, a igrao jejoš i za Romu, Inter i Al-Arabi..

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu