Andrea Pirlo
Tanjug/Alastair Grant
Andrea Pirlo

Tanjug/Alastair Grant

Andrea Pirlo, Foto: Tanjug/Alastair Grant

Legendarni Andrea Pirlo nikad u svojoj karijeri nije napuštao Italiju, sem na kraju karijere kad je igrao za Njujork, a bio je i fudbaler tri najveća kluba u Italiji i naosvajao se trofeja.

Njegovu igru krasile su fenomenalni pasovi i asistencije, dok su Ćavi i Inijesta bili bogovi kratkih pasova, Pirlo je mogao da vas nacilja sa suprotne strane terena, a retko kada bi omašio.

Zato ne čudi ga je Gvardiola zvao da pređe u Barselonu koja je veoma ubrzo postala najdominantniji tim.

Berluskoni nije hteo da se odrekne Pirla:

"Sećam se da sam pričao s Gvardiolom i on mi je tada rekao da je Barselona po svemu miljama daleko od ostalih klubova, što se kasnije i pokazalo. Tražio je igrača u veznom redu koji bi se rotirao s Ćavijem, Inijestom i Busketsom i koji bi sarađivao sa Mesijem. Uperio je prst u mene i rekao da sam ja taj igrač", rekao je Pirlo pa dodao:

"Bio je uveren da imam sve što je potrebno da bih igrao u njegovom timu. Da budem iskren, puzao bih do Barselone da sam se samo ja pitao, bila je to najbolja ekipa na svetu. Ipak, neke druge stvari odlučile su u toj priči i karijera mi je otišla u drugom smeru."

Pirlo je završio u Juventusu i naosvajao se trofeja, ali sa "starom damom" nije mogao da osvoji Ligu šampiona kao što je to uradio tri puta sa Milanom!