Njegoš Petrović
FK Crvena zvezda
Njegoš Petrović

FK Crvena zvezda

Njegoš Petrović, Foto: FK Crvena zvezda

Savladala je Crvena zvezda ekipu Vojvodine na gostovanju u Novom Sadu (2:0), a neko ko se posebno istakao i po opštem utisku, ali i po statističkim parametrima je vezista Njegoš Petrović.

Prema Instatu, Petrović je fudbaler sa najvećim indeksom (289), računajući sve aktere na jučerašnjem meču. Utisak je da je igrao nešto isturenije u odnosu na prethodne utakmice, ali i da mu je to prijalo, pa je bio jednako aktivan i u odbrani i u napadu. Osvojio je šest od osam duela u koje je ušao, što je najveći procenat u našem timu (75 posto), a u vazduhu je bio perfektan pa je bio na tri od tri - bez greške. Nije gubio loptu ni u driblinzima, već je i tu bio više nego siguran tako što je imao dva od dva uspešna prodora. Siguran je bio i u pasu. Ukupno 34 od 38 dodavanja koje je Petrović poslao bila su uspešna, što je 89 posto tačnosti.

Najviše je kombinovao sa Kangom, što je treća saradnja po uspešnosti što se tiče Zvezde. Oni su ukupno 19 puta razmenili dodavanja. Bio je Petrović dobar i u destrukciji protvničkih napada, pa je ukupno šest puta oduzeo loptu rivalu, a dva puta se to desilo na protivničkoj polovini (i u tom parametru je najbolji u ekipi).

Iako zadovoljan partijom, Petrović stavlja timski uspeh ispred svega.

- Bitno je da smo osvojili nove bodove. Ne gledam statistiku, ne bavim se time, ali mi prija kada budem zadovoljan sopstvenom partijom, što je bio slučaj u meču sa Vojvodinom. Ipak, tim je iznad svega, svi smo u funkciji toga da osvojimo titulu i potrudićemo se da to i ostvarimo. Imamo gust raspored do kraja polusezone, a nastojaćemo da nastavimo sa pobedama - rekao je Petrović.

PROČITAJTE JOŠ: