Ilija Petković
Alo / Marko Metlaš

 

Ilija Petković

Alo / Marko Metlaš

Ilija Petković, Foto: Alo / Marko Metlaš

Utakmica između Srbije i Ukrajine danas od 15 časova na „Marakani“ biće svojevrsni ispit zrelosti za izabranike Ljubiše Tumbakovića.

Norvežani su gadna ekipa

Situacija se iskristalisala i kada je reč o učesnicima baraža u Ligi nacija, pa će reprezentacija Srbije, ukoliko se danas ne dogodi čudo i ne završi kao drugoplasirani tim u B grupi, sastati sa Norveškom u polufinalu plej-ofa u novoformiranom takmičenju.

- Skandinavci su uvek bili tvrdi. Danci i Šveđani nikada nisu bili za potcenjivanje. Finska je najveće iznenađenje ovogodišnjih kvalifikacija zato što je iz tamo nekog petog plana uspela da se domogne EP. Norvežani uopšte nisu u zaostatku u odnosu na nas, naprotiv, veoma su gadna ekipa - poručio je Ilija Petković.

„Orlovi“ bi trijumfom, ako ništa drugo, stvorili pozitivnu atmosferu u timu i nadu da će se naš nacionalni tim u nekom od narednih kvalifikacionih ciklusa plasirati na Evropsko prvenstvo.

Ali kako kaže Ilija Petković, bivši selektor našeg nacionalnog tima, ne treba odustajati sve dok postoji i promil šanse da se Srbija kroz aktuelne kvalifikacije domogne kontinentalnog šampionata. Ruku na srce, takav scenario je u domenu teorije, pošto Portugal, drugoplasirani tim B grupe i aktuelni šampion Evrope, u poslednjoj rundi gostuje autsajderu Luksemburgu (danas, 15) i ima bod više od „orlova“.

 

Srbija

Alo/Vladimir Marković

Srbija, Foto: Alo/Vladimir Marković

Podsetimo, Ukrajina je kao prvoplasirani tim u našoj grupi još sredinom oktobra overila plasman na EVRO 2020.

- Biće to ispit zrelosti za ovaj tim Srbije. Očekujem tvrdu utakmicu. Bilo bi dobro da pobedi zbog atmosfere u ekipi. Definitivno bi nam mnogo značilo kada bismo trijumfalno završili ovu godinu i dalo bi igračima vetar u leđa za proleće. Do tada, živimo za neki novi ciklus kvalifikacija koji će biti uspešan - kaže Ilija Petković za „Alo!“.

Na utakmicu za 400 dinara

Ulaznice za meč Srbija-Ukrajina se prodaju na blagajnama „Marakane“ i mogu se kupiti od 10 časova do početka utakmice. Moguća je i kupovina putem sajta „iticket.rs“.

Cena ulaznice za južnu i severnu tribinu koštaju po 400 dinara, dok je za bočnu stranu istoka potrebno izdvojiti 800 dinara. Karta za centralni deo istoka košta 1.000, koliko i za bočni deo zapadne tribine. Centar zapada košta 1.200 dinara.

Fudbaleri Srbije se u prethodnom kolu kvalifikacija nisu proslavili protiv Luksemburga. Na „Marakani“ je bilo skromnih 3:2 za izabranike Ljubiše Tumbakovića, u meču koji je odigran pred oko 1.000 mališana zbog kazne koju je UEFA izrekla našem savezu na račun loše organizacije utakmice sa Portugalom.

- Teško je bilo igrati tu utakmicu, kraj je kvalifikacija, igrali su gotovo bez navijača. Ne treba zameriti igračima na nešto lošijoj partiji. Završili su posao u prvom poluvremenu misleći da ne mogu da izgube. Mislim da je takav pristup u nastavku meča bio zbog današnje utakmice, čuvali su se za nju jer moraju maksimalno ozbiljno da joj priđu. Nije demagogija, ali zaista mislim da smo u životu sve dok postoji matematička šansa - zaključio je Petković.

Bonus video: Aleksandar Mitrović: "Katastrofalno drugo poluvreme s Luksemburgom!"