Strahinja Pavlović
Alo/Vladimir Marković
Strahinja Pavlović

Alo/Vladimir Marković

Strahinja Pavlović, Foto: Alo/Vladimir Marković

Svetska kuća fudbala radi na planu za pomeranje prelaznog roka i rešavanju problema sa ugovorima igrača i trenera. Zaključak: ugovori se moraju produžiti do završetka odloženih takmičenja. To se odnosi na igrače koji će 30. juna biti slobodni i one koji su na pozajmici.

Pošto nema konkretnih naznaka o datumu nastavka nacionalnih šampionata, pitanje validnosti takvih ugovora može da donese velike probleme. Zbog toga će FIFA izdati naredbu da se ugovori produže do završetka nacionalnih takmičenja. Početak važenja ugovora za narednu sezonu mogao bi da se pomeri u slučaju da dođe do odlaganja početka takmičenja.

- U slučaju preklapanja sezona za registraciju, a ukoliko se strane ne dogovore drugačije, prednost se daje bivšem klubu da završi sezonu kako bi se zaštitio integritet domaćih liga - navodno piše u dokumentu.

To bi konkretno trebalo da znači da, recimo, Strahinja Pavlović, koji je prodat Monaku, a sad igra kao pozajmljeni igrač francuskog kluba za Partizan, nastaviti da igra za crno-bele sve dok se ne završi Superliga Srbije. Isti je slučaj i sa Bojanom Ostojićem (ističe mu ugovor) i rezervnim golmanom Nemanjom Stevanovićem (pozajmljen igrač Čukaričkog).