Milan Pavkov
EPA-EFE/SRDJAN SUKI
Milan Pavkov

EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Milan Pavkov, Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Napadač Crvene zvezde Milan Pavkov morao je zbog povrede da napusti teren "Marakane" u finišu utakmice sa Totenhemom u sredu!

PROČITAJTE JOŠ:

Bolna grimasa na njegovom licu nije slutila na dobro, ali navijači Zvezde mogu da odahnu pošto njihov miljenik nije doživeo prelom zgloba desne noge.

Ipak, potrebno je da prođe 24 časa od povrede kako bi otok splasnuo, te da bi se odradilo detaljno snimanje magnetnom rezonancom. Prema prvim informacijama, u pitanju je distorzija zgloba, ali iz tabora crveno-belih strahuju da su Pavkovu nagnječeni ligamenti, što bi ga duže odvojilo od terena.

Osim Vladana Milojevića, koji neće moći da računa na stamenog centarfora na gostovanju Javoru u Superligi (nedelja, 14.30), povreda Milana Pavkova zadaje glavobolju i selektoru reprezentacije Srbije Ljubiši Tumbakoviću.

Milan Pavkov

AP Photo/Darko Vojinovic

Milan Pavkov, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Naime, distorzija zgloba zahteva desetodnevno mirovanje, plus nekoliko dana treniranja smanjenim intenzitetom. To znači da će Pavkov propustiti okupljanje "orlova", odnosno mečeve poslednjeg ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve protiv Luksemburga (14.11) i Ukrajine (17.11) u Beogradu.

Osim Milana Pavkova, u duelu Zvezde i Totenhema u Ligi šampiona, na povredu se požalio i drugi napadač crveno-belih Ričmond Boaći, međutim, kako "Alo!" saznaje, on će biti na raspolaganje šefu struke za subotnji meč u domaćem šampionatu. 

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!