Radnik - Partizan
FK Partizan
Radnik - Partizan

FK Partizan

Radnik - Partizan, Foto: FK Partizan

Saopštenje prenosimo u celosti:

"FK Partizan ističe svoju zbunjenost i potpuno odsustvo razumevanja saopštenja koje je potpisao FK Vojvodina.

Vajkanje nad “zlehudom sudbinom” usled odluke FSS da za domaćina finalne utakmice Kupa Srbije odredi grad Niš i njegov stadion na Čairu, polazi od potpuno nestaturanih i protivpravnih pretpostavki.

U delu saopštenja u kom se ističe kako je Beograd bio domaćin finala Kupa sedam puta, a Novi Sad samo jednom prenebregava se odredba Propozicija koja predviđa da je po pravilu Beograd i stadion Partizana uvek domaćin finala Kupa izuzev ukoliko u finalu ne učestvuje FK Partizan.

Tako je FK Partizan u poslednje 4 godine samo jednom bio domaćin finala Kupa Srbije, a u međuvremenu je do trofeja stizao na stadionima u Gornjem Milanovcu, Surdulici i na stadionu FK Crvena zvezda.

Kako dogovora između klubova o mestu održavanja finala Kupa Srbije nije bilo, Propozicije daju nadležnost FSS da odredi domaćina.

Prošle godine je FSS to učinio žrebom, premda takav način izbora nije obavezan, na šta pogrešno sada pledira FK Vojvodina. Svih ostalih godina, uključujući i ovu, učinio je to u okviru svojih primarnih ovlašćenja kao organizator najmasovnijeg takmičenja u Srbiji.

FK Vojvodina, umesto da prouči Propozicije za fudbalski Kup Srbije i potraži bar nekog ko pravne odredbe ume da tumači, svojim saopštenjem nastoji da vrši pritisak na sve aktere predstojećeg finala Kupa Srbije, uključujući FSS i FK Partizan.

U nadi da će predstojeće finale biti fudbalski praznik u kojem će, ovoga puta, oba aktera na terenu ostati do kraja utakmice, FK Partizan apeluje da se okrenemo zajedničkoj vrednosti fudbala i njegovog velikog finalnog Kup meča."