FK Partizan 2017/18
Marko Đoković
FK Partizan 2017/18.

Alo!/Marko Marković

Partizan pravi prostor za pojačanja, Foto: Alo!/Marko Marković

U jeku priča o igračima koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u timu Miroslava Đukića uveliko se radi i na rasterećenju igračkog kadra. Za razliku od nekih prethodnih pauza, kada se na svaki način pokušavala prodaja ili pozajmica, ove zime će aktuelni biti raskidi ugovora.

Kljajić na pozajmici

Velike greške Filipa Kljajića sa početka sezone koštale su ga mesta između stativa gola Partizana, ali u Humskoj i dalje računaju na njega u budućnosti. Postoji realna mogućnost da 27-godišnji čuvar mreže ove zime bude pozajmljen nekom klubu, a u tom slučaju bi uz Stojkovića (ako ostane) i Marka Jovičića prvom timu bio priključen golman Teleoptika Jovan Trnić.

Preglomazan igrački kadar, i činjenica da u njemu ima igrača koji tokom jeseni nisu ubedili struku da mogu značajno da doprinesu ekipi, primorali su sportski sektor Partizana da u dogovoru sa čelnicima naprave spisak prekobrojnih sa kojima će biti raskinuti ugovori. Na njemu se, uglavnom, nalaze igrači koji su ušli u poslednjih šest meseci ugovora, pa je utisak da će uz određene ustupke dobro proći i crno-beli, ali i igrači koji će već od januara sa čistim papirima moći da traže novu sredinu, pišu "Novosti".

Svakako najzvučnije ime među igračima koji uskoro više neće biti ugovorom vezani sa Partizanom je Alen Stevanović. Ovaj 26-godišnji vezista je u Humsku stigao u leto 2015, često je kuburio sa povredama, pa je ove jeseni praktično zaboravljen. Nekadašnjem fudbaleru Intera i Torina ugovor ističe u junu, ali će kraj saradnje, ipak, stići šest meseci ranije.

Petar Đuričković i Saša Marjanović su u Partizan stigli leta prošle godine i po svemu sudeći će u isto vreme i završiti misiju u crno-belom taboru. Raskid ugovora je nešto na šta sa sigurnošću mogu da računaju i golmani Đorđe Lazović i Nemanja Stevanović, a vremena za čekanje nema više ni u slučaju visokog štopera Lazara Ćirkovića.

Prekobrojni

Đorđe Lazović

Nemanja Stevanović

Mohamed El Monir

Lazar Ćirković

Petar Đuričković

Saša Marjanović

Alen Stevanović

Teofilus Solomon

U kategoriju iznenađenja moglo bi da se svrsta ime poslednjeg osmog člana "otpisanih". Reč je o mladom napadaču Teofilusu Solomonu. Nigerijac je ovog leta stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Rijeke, ali je stručni štab prilikom podvlačenja crte pod prvi deo sezone da on definitivno nije neko ko bi mogao značajnije da doprinese u prolećnim bitkama na tri fronta.

Komentari (3)

igrac

20.12.2017 22:08

Alen Stevanović je odlican fudbaler,ali neiskorišćen dobro.Bolje trenera menjajte.

jug

21.12.2017 07:34

@igrac - Stojković je provalija na golu sa njim nema sreće

samo osam

20.12.2017 22:21

posle kriv polozaonik???