Slavlje Partizan
FK Partizan
Umar Sadik

Marko Metlaš

Umar Sadik, Foto: Marko Metlaš

Brojni evropski i azijski klubovi su zainteresovani za usluge Umaru Sadika, a Savo Milošević je tokom prozivke rekao da bi ponuda od 15 miliona zadovoljila njegove apetite!

Nije u pitanju Azija, već redovan učesnik Lige šampiona i jedan od najboljih klubova u Italiji i Evropi, Napoli!

Crno-beli su platili Romi 100.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, uz dogovor da crno-beli do juna mogu da ispoštuju klauzulu vrednu 1,6 miliona evra kako bi Sadikov ugovor otkupili od Rome. 

Umar Sadik

Alo!/Marko Metlaš

Umar Sadik, Foto: Alo!/Marko Metlaš

 Dakle, crno-beli imaju pravo kupovine Sadika, koji je još na prvom meču protiv Konahs Kija, a posebno protiv Malatije, pokazao da će biti isplativa investicija.

Ipak, vrlo složene birokratske tačke dogovora između Partizana i Rome predstavljaju jednu od najvećih prepreka u potencijalnom Sadikovom transferu u Napoli.

Roma je pribegla sličnoj finti kao kada je Crvena zvezda prodavala Radonjića u leto 2018. godine. Tada je sportski direktor Monći decidirano tražio da rimski klub dobije dva miliona evra, bez obzira na obeštećenje koje će pripasti crveno-belima.

Sada se "istorija" ponavlja, ali sa jednom velikom razlikom! Naime, o Roma zahteva da joj se od pomenutih 12 miliona, koliko je Napoli spreman da izdvoji, isplati pet "vučici"!

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je juče boravio u Italiji što je dodatno pojačalo sumnje da se u Humskoj priprema jedan od najvećih transfera u novijoj istoriji.