Filip Holender
FK Partizan
Filip Holender

FK Partizan

Filip Holender, Foto: FK Partizan

Partizan je pobedio Zaglemblje 2:1 u prvom pripremnom meču odigranom u Turskoj. Golove za crno-bele u pobedi nad šestoplasiranim klubom poljske elite postigli su Filip Holender i rezervista Nikola Štulić.

Srpski vicešampion je u prvoj proveri u Turskoj izgledao dobro na terenu, u pojedinim delovima i više od toga. Glavnu ulogu kod gostiju imao je bivši član OFK Beograda Dejan Dražić, koji je nekoliko puta bio na listi želja crno-belih. Vrlo dobar je bio još jedan srpski internacionalac Crnomarković.

Holender je u 30. minutu postigao gol za Partizan i crno-beli su poveli, da bi ih Mraz neprijatno iznenadio tačno deset minuta kasnije, kad je doneo izjednačenje.

Pobedu Partizanu doneo je mladi Nikola Štulić golom u 88. minutu posle asistencije Lazara Markovića. Crno-beli su se tako makar malo revanširali Poljacima koji su ih eliminisali iz kvalifikacija za Ligu Evrope leta 2016. godine.
PARTIZAN: Stojković, S.Marković, Vujačić, Banjak, Brežančić, Šćekić, Suma, Pavlović, Jović, Holender, Bajbek. U drugom poluvremenu igrali su: Stevanović, Živković, Natho, Smiljanić, Jojić, Asano, L. Marković, Štulić, Lutovac i Purić.

ZAGLEBJE: Hladun, Balić, Poreba, Mraz, Žubrovski, Šiš, Starzinski, Vojčicki, Jonci, Dražić, Crnomarković

PROČITAJTE JOŠ: