Crvena zvezda - Partizan
Marko Metlaš
Crvena zvezda - Partizan

Marko Metlaš

Crvena zvezda - Partizan, Foto: Marko Metlaš

Ljuti rivali, Partizan i Zvezda, danas od 18h odigraće 161. po redu "večiti derbi" u okviru 9. kola Superlige Srbije. 

PROČITAJTE JOŠ:

Na Zvezdin sastav dosta utiče pravilo o strancima koje dozvoljava da ekipa ima 4 strana igrača u rosteru, a crveno-belih ih imaju čak osam. Kako stvari stoje za sada, Zvezda neće gotovo sigurno računati na poslednje pojačanje Van la Para, zatim već "ispraćenog" Bena i portugalskog napadača Tomanea. Dok su sigurni Marin, Kanjas, Boaći i Garsija. Jedina nepoznanica vezuje se za levog beka Milana Rodića koji usled povrede možda prepusti mesto Žanderu usled čega će doći do pretumbavanje spiska stranaca.

Ako Rodić bude mogao da nastupi predviđanja su da će crveno-beli na teren izaći u ovom sastavu: 

Crvena zvezda - Partizan

Marko Metlaš

Crvena zvezda - Partizan, Foto: Marko Metlaš

Borjan - Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić - Kanjas, Jovančić - Vukanović, Marin, Garsija - Boaći.

Savo Milošević, za razliku od Vladana Milojevića, nema takvu vrstu problema. On će manje-više izvesti identičan sastav kao i protiv AZ Alkmara, sa tim što postoji dilema da li će na bočnoj poziciji započeti sa Lazarom Markovićem ili Asanom koji zbog nešto lošije realizacije u poslednje vreme "krcka" kredit kod stratega crno-belih.

Očekuje se da ća Partizan zaigrati u sastavu: 

Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Natho, Asano – Sadik.

Oba tima su do sada zbog obaveza u Evropi odložila po dva prvenstvena meča, a na šest odigranih su crno-beli osvojili 14, dok su crveno-beli uzeli maksimalnih 18 bodova.

Partizan AZ Alkmar

AP Darko Vojinovic

Partizan AZ Alkmar, Foto: AP Darko Vojinovic

Ono što je poseban kuriozitet ovog 161. večitog derbija jeste što mu se može pridodati prefiks "evropski". To je bio slučaj i pre dve godine, kada su crveno i crno beli igrali evropsku jesen, sa tim izuzetkom da su tada obe ekipe nastupale u grupnoj fazi Lige Evrope, dok je sada Zvezda član najelitnijeg evropksog klupskog takmičenja. 

Zato nema sumnje da imamo puno pravo da od današnjeg susreta očekujemo mnogo. Da će pršteti na sve strane, ne samo od grubih startova, već i od sjajnih poteza. Jer u ekipama sa obe strane imamo neke prave majstore kao što su Marin, Natho, zatim Garsija, Tošić. 

Zvezda je izgubila prethodni derbi koji je odučivao o trofeju Kupa Srbije, pored toga crveno-beli na poslednih osam gostovanja na JNA imaju samo jednu pobedu, zato nema sumnje da će fudbaleri iz Ljutice Bogdana biti i te kako motivisani da pobede u današnjem susretu.

Radonjić dobio ŠAMARČINU na sred terena, Hrvat skočio da ga odbrani, a onda nastala opšta TARAPANA! (VIDEO)

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 22.09.2019. 08:06 Nemile scene sa utakmice Olimpik Marsej - Monpelje. Nemanja Radonjić, Foto: Printscreen Na utakmici Marseja i Monpeljea desile su se nemile scene u poslednjim minutima u kojima je učestvovao Nemanja Radonjić. Pri rezultatu 1:1 napadao je Monpelje, a lopta je došla do Radonjića koji je krenuo u kontranapad za Marsej.

Sa druge strane, Savo Milošević je već kiksirao dva puta u prvenstvu i čini se da bi eventualni poraz stavio ogroman pritisak na ekipu pred nastavak sezone. Takođe sigurno postoji doza prkosa kod igrača crno-belih budući da igraju sa učesnikom grupne gaze Lige šampiona i da žele da pokažu svima da ni oni nisu daleko od tog nivoa fudbala.

Uostalom, radi se o "večitom" derbiju, zar su potrebni bilo koji dodatni motivi?!

Ko će odneti pobedu u 161. večitom derbiju?

 

 

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana