Umar Sadik
Alo/Vladimir Marković
Umar Sadik

Alo/Vladimir Marković

Umar Sadik, Foto: Alo/Vladimir Marković

Gostujući na TV Arena Sport, sportski direktor Ivica Iliev otkrio je sve klauzule koje su uključene u dogovor Partizana i Almerije.

- Partizan je napravio fantastičan posao, pre svih Miloš Vazura koji neverovatno vodi finansije kluba, možda u najgore vreme po klub... - počeo je Iliev.

Nastavio je u istom ritmu.

- Prodali smo Umara za pet miliona i 40% od dalje prodaje, a još tri miliona je fiksno ako Almerija uđe u Primeru. Ostalo bi onda još 10% uz bonuse od milion... U suštini, minimalna zarada je devet miliona plus 10% što je najveći transfer u istoriji srpskog fudbala kada je stranac u pitanju. Potencijal njegove zarade je veliki, a najidealnije za Partizan je da ode već ove zime.

Ivica Iliev

Alo.rs

Ivica Iliev, Foto: Alo.rs

Može li Partizan do mnogo većeg novca?

- Nije sportski govoriti, ali nama bi najviše odgovaralo da ga prodaju, a da oni ne uđu u prvu ligu Španije... Partizan može da napravi najveći transfer u istoriji Balkana, može da bude i preko 20 miliona! Cifre se spominju između 40 i 60 miliona, skinulo bi se tu pet miliona koje su dali, a onda na razliku od 55 miliona 40% od transfera Partizanu! Zamislite to!

On smatra da Almerija nije spremna da proda Sadika.

- Oni su na pragu ulaska u Primeru, znaju da će imati tu cenu i na leto i sumnjam da će ga prodati. Negde oko 11-12-13 bi trebalo da bude minimalna zarada Partizana - zaključio je Iliev.

Bonus video: