Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda
Alo Marko Metlas
Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda

Alo Marko Metlas

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Italijanski sportski novinar i osnivač portala "Sportando" bio je gost podkasta "Sa terena" gde je prokomentarisao nedavno završenu sezonu.

Smatra da će nivo Evrolige ostati na visokom nivou, makar što se tiče elite, dok se brine za Evrokup!

Dotakao se Partizana koji je odbio da učestvuje u FIBA-inoj Ligi šampiona:

"Mislim da je njihov cilj Evroliga, a oni ne mogu u Evroligu kroz Košarkašku ligu šampiona. Kada potpišete ugovor sa Ligom šampiona, onda morate da potpišete višegodišnji ugovor i morate da im date garancije, jer vam plaćaju, da ćete narednih tri, četiri ili pet godina igrati njihovo takmičenje. To bi značilo da Partizan narednih pet sezona neće igrati Evroligu, tako da su zato izabrali da ostanu u Evrokupu i vide da li mogu da dođu do Evrolige tako što će osvojiti Evrokup ili doći do finala", rekao je Karkija o objasnio:

"To će biti teško jer oni su ove sezone imali velike šanse. Nažalost, koronavirus im je zaustavio najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina. Ne znam da li će sledeće sezone biti jaki kao ove sezone, pogotovo zato što su izgubili i Trinkijerija koji je učinio da igraju prelepu košarku".

Uporedio je potom predstavnika Italije i Srbije u Evroligi, a to su Olimpija Milano i Crvena zvezda.

"Oni ne mogu da se porede jer Milano ima tri ili četiri puta više novca od Zvezde za narednu sezonu. Zvezda je dovela novog trenera, sklapa dobar tim, mislim da će se boriti za plej-of, ali Milano je tim za Fajnal-for, ne samo plej-of tim. Ne mogu da kažu da će pokušati posle toliko sezone samo da uđu u plej-of, pogotovo posle ovakve razočaravajuće sezone. Oni mogu da budu čak i srećni što se sezona ovako završila", zaključio je Karkija.

PROČITAJTE JOŠ: