Sejduba Suma
FK Partizan
Sejduba Suma

FK Partizan

Sejduba Suma, Foto: FK Partizan

Bačka je mogla da povede u 35. minutu utakmice, tada je Luka Ratković izašao sam pred Aleksandra Popovića, pokušao da ga lobuje, da samo prebaci loptu preko njega, ali nije uspeo i Banjak je potom otklonio opasnost.

Nathov pokušaj iz slobodnog udarca je stavio tačku na prvih 45 minuta, a na startu drugog poluvremena, videli smo da je Partizan želeo što pre da postigne gol, pa je uspeo da preko Sume I Sadika do istog I dođe I to već od 50. Minuta utakmice.

Tokom narednih 10 minuta, Partizan je bio neuporedivo bolji i agresivniji rival, prvo je Sadik propustio ogromnu šansu za 2:0, a onda se crno-belima sve to vratilo, kada je prilikom jednog opasnog centaršuta Tomović loptu poslao u svoj gol umesto u korner i na semaforu je stajalo 2:0 za Partizan.

Usledilo je još nekoliko opasnih napada crno-belih, krenuli su sve agresivnije na gol Bačke fudbaleri Partizana, Sadik je imao dve stopostotne šanse, ali ih nije iskoristio, a Krsto Đorđević je ispalio "projektil" i postigao prelep gol za smanjenje na 2:1.

Ispostavilo se da je i to bio konačan rezultat.

                                                           PARTIZAN - BAČKA 2:1

Kraj utakmice. 

Ulaze Matić i Lazar Pavlović, izlaze Sadik i Suma

84. minut Gosti su krenuli da napadaju sve češće, sada je njihov napad krenuo po desnom boku i odbrana crno-belih morala je da se dobro potrudi da otkloni opasnost

79. Sadik je mogao da reši meč ali je snažno šutirao preko prečke

78. minut Sjajan gol Đorđevića! Bačka smanjuje na 2:1

73. minut Izlazi Lazar Marković, ulazi Nikola Čolić

63. minut Stojanović je imao sjajnu priliku da vrati Bačku u igru ali je neko od igrača Partizana blokirao njegov udarac. 

Natho napušta teren, ulazi Aleksandar Šćekić.

60. minut Gooool!!!! Suma!!! Ipak sudije potvrđuju da je to autogol mladog Tomovića. Bilo kako bilo, Partizan sada ima simpatičnu prednost. 

50. minut Goooool!!! Sadik!!! Suma na levom boku je uputio odličan centaršut za Sadika koji matira Aleksu Milojevića i crno-beli stižu do prednosti od 1:0

47. minut Lutovac našao poluprilici, ali je sa desetak metara šutirao neubedljivo slabijom levom nogom.

Stanojević je rešio da napravi izmenu, ulazi Lutovac, izašao je Denis Stojković. 

45. minut Kraj prvog poluvremena. 

43. minut Slobodan udarac za Partizan, nameštao se Natho ali nije dobro šutirao. Propala je još jedna prilika za crno - bele.

35. minut U jako lošoj situaciji se odbrana Partizana našla, a Luka Ratković je bio gotovo sam pred golmanom Popovićem, u prilici da zatrese mrežu. Odbrana crno-belih je zakazala posle greške Vitasa, a Ratković pokušava da podbode loptu preko Popovića, golman Partizana nije dozvolio da ga lobuje!

27. minut Gosti su uspeli da se oslobode pritiska i uputili sjajan šut sa dvadesetak metara, što je nateralo Popovića da se pomuči, ali je uspeo da odbrani gol crno-belih

20. minut Preti i Bačka. Stojanović pokušava sa 20-ak metara, ali Popović nije imao potrebe da interveniše

16. minut Pokušao je Marković iz velike udaljenosti, bio je to solidan udarac ali ponovo pored gola.

15. minut Prva prinudna izmena, u redovima gostujućeg tima teren je morao da napusti Zdravković, a ulazi Tomović. 

14. minut Suma pokušava glavom sa više od 11 metara i to je lak posao za golmana Bačke.

8.minut Denis Stojković je bio u odličnoj prilici ali je šutirao pored gola.  

7. minut Sadik je pao u kaznenom prostoru, potom je pokušao da proigra jednog od saigrača kada je lopta pogodila defanzivca gostiju u ruku, ali sudija kaže da nije bilo elemenata za penal

5. minut Spetljao se Sadik u šesnaestercu Bačke, ali je uspeo da doda loptu do Markovića , koji upućuje slab put ka golmanu Milojeviću. 

1. minut Uroš Vitas pravi faul na 20-ak metara od gola. Prva prilika za goste ali Stojanović upućuje loš centaršut.

Sastavi:

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković, Suma, D. Stojković – Sadik. Trener: Aleksandar Stanojević.

Na klupi: N. Stevanović, Vujačić, Ostojić, Šćekić, Smiljanić, Čolić, Pavlović, Lutovac, Matić, Štulić.

OFK BAČKA: Milojević – Veselinović, Klisura, Zdravković, Jovanović – Eskić, Škorić – Pantić, S. Stojanović, Njamculović – Ratković. Trener: Dejan Rađenović.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: