Partizan - Napredak
Partizan
Partizan - Napredak

Partizan

Partizan - Napredak, Foto: Partizan

Ni šok terapija usled odlaska trenera Zorana Mirkovića, ni dolazak Save Miloševića na čelo struke nisu zaustavili parni valjak, koji sve dublje tone u mulj.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je izgubio u nedelju od Napretka u Kruševcu (0:1), što mu je četvrti uzastopni poraz u Superligi, a peti meč zaredom bez pobede!

Posle remija u "večitom derbiju" (1:1), crno-beli su gubili od niškog Radničkog u Humskoj (0:1), zatim od Voždovca "na krovu" (0:1), pa kao domaćini i od Spartaka (1:3), da bi im, za sada, poslednji udarac zadao Napredak.

Partizan je dozvolio sebi da padne na četvrto mesto prvenstvene tabele! Ima samo 51 bod posle 28 kola, čak 27 manje od Crvene zvezde, 20 od Radničkog, a dva od Čukaričkog, sa kojim se sastaje u sredu.

Savo Milošević

Partizan

Savo Milošević, Foto: Partizan

Ni najstariji navijači crno-belih ne pamte da je njihov klub bio ovako nisko kotiran i da mu je decenijama građeni renome ovako srozan, ali činjenica je da ovo nije prvi put da Partizan gubi četiri prvenstvene utakmice u nizu.

Crno-beli su četiri puta zaredom poraženi i na proleće 2007, pod vođstvom Miroslava Đukića. Tada su Partizan redom "šamarali" Hajduk u Kuli (0:3), Crvena zvezda u Humskoj (1:2), a kao domaćini i Bežanija (1:2) i Vojvodina (0:2).

Međutim, tada je Partizan sezonu završio kao drugi na tabeli.

Imali su crno-beli takve loše serije i u prvenstvu "velike" Jugoslavije, od kojih je poslednja bila 1990, kada su poraženi pet puta uzastopno, od Rada (0:2), Olimpije (1:5), Crvene zvezde (0:2), Dinama iz Zagreba (1:2) i Slobode iz Tuzle (1:3).

Međutim, šampionat SFRJ nije za poređenje sa prvenstvom Srbije, pa čak ni SR Jugoslavije i SCG.