Stadion Partizana
Partizan
Stadion Partizana, Foto: Partizan

Institut za naučna istržaivanja u sportu (CIES) obelodanio je istraživanje po kome fudbalski klub Partizan ima najbolju školu u Evropi, ako se u obzir uzme broj fudbalera koji je ponikao u klubu, a igra na terenima širom Evrope.

Za sada nije stiglo pojašnjenje odluke!

AUTOR: Tanjug/ M. Dr. DATUM I VREME: 21.10.2019. 15:22 Srbija u kvalifikacijama za EURO 2020 dočekuje Luksemburg 14. novembra, a tri dana kasnije biće domaćin Ukrajini. Srbija - Portugal, Foto: ALO Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije sa dve utakmice bez publike (druga uslovno), zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Portugalije, potvrđeno je Tanjugu u Fudbalskom savezu.

Crno - beli su "izbacili" čak 75 igrača, tri više u odnosu na holandski Ajaks, u čijoj akademiji je poniklo 72 fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Pad za jedno mesto na ovoj listi u odnosu na prošlu godinu zabeležila je Crvena zvezda koja sada zauzima šesto mesto, pošto je proizvela 59 fudbalera za najjače evropske lige, dva manje nego oktobra 2018.

U prvih deset je još novosadska Vojvodina sa 56, što predstavlja čak 8 više nego u oktobru prošle godine, a od srpskih klubova u TOP 20 nalazi se samo još Rad, na 18. mestu i 42 igrača u različitim krajevima kontinenta. 

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana