FK Partizan Filip Holender
FK Partizan
FK Partizan Filip Holender

FK Partizan

FK Partizan Filip Holender, Foto: FK Partizan

Na kraju jesenjeg dela sezone kao prioritet Partizana je označeno dovođenje klasičnog centarfora. Izbor je, kako prenose pojedini beogradski mediji, pao na Filipa Stuparevića. Klub iz Humske ulice je u otvorenim pregovorima sa čelnicima engleskog drugoligaša Votforda oko angažovanja Stuparevića. Mladi 20-godišnji napadač nije u planovima “stršljenova”, pa crno-beli žele da ga angažuju.

Nekadašnji član Rada, a kasnije prvotimac Voždovca, ima ugovor sa čelnicima Votforda do 2023. godine. Engleski klub bi ga rado poslao na pozajmicu, ali čelnici Partizana imaju drugi plan. Oni pregovaraju oko toga da angažuju Stuparevića bez obeštećenja ili za simboličan novac, a da potom Englezima pripadne određeni procenat od sledeće prodaje. Po sličnom modelu su crno-beli već dovodili pojačanja, a uglavnom se to pokazivalo kao dobro rešenje.

Filip Stuparević

Voždovac/Dušan Sandić

Filip Stuparević, Foto: Voždovac/Dušan Sandić

Partizan je već pokušao da dovede Stuparevića u finišu letnjeg prelaznog roka, ali tada nije uspeo da se dogovori sa Englezima. Čelnici Votforda su želeli da pozajme talentovanog napadača nekom klubu sa Ostrva, ali na kraju nisu uspeli da mu pronađu novu sredinu.

Povremeni mladi reprezentativac Srbije je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao u junu prošle godine, protiv Radnika iz Surdulice kao pozajmljeni igrač Voždovca. Za “zmajeve” je odigrao devet mečeva prošle sezone, ali nije postigao nijedan gol. Zabeležio je dve asistencije. Talentovani Beograđanin je igrao za sve mlađe selekcije naše reprezentacije, a trenutno je član tima do 21 godine. Odigrao je osam mečeva u minulim, neuspešnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i postigao je jedan, pobedonosni gol protiv Bugarske (1:0). Stuparević je član Votforda od januara 2019. godine, kada su “zmajevi” dobili 2.250.000 evra za transfer. Nije odigrao nijedan meč za “stršljenove”, već je igrao na pozajmicama, u češkom Pribramu i u dva navrata u Voždovcu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

goran

15.01.2021 14:15

Kakav naslov,brutalan centarfor a na 9 odigranih utakmica nije postigao gol!!!

šane

15.01.2021 15:23

njihova druga liga ne ispunjava usle a mi dajga davaj

Jole

15.01.2021 23:17

Ma ovo se neko šali.