Empoli - Parma
EPA/Gianni Nucci
Empoli - Parma

EPA/Gianni Nucci

Empoli - Parma, Foto: EPA/Gianni Nucci

Fudbaleri Empolija remizirali su sa Parmom na svom stadionu, a utakmica je bila prilično interesantna pošto je krajnji rezultat bio 3:3.

Na prvi pogodak se nije dugo čekalo, pošto je iskusni krilni napadač poreklom iz Obale Slonovače, Žervinjo, posle 13 minuta zatresao mrežu protivnika. Prekršaj je napravio Dragovski na nekih 30ak metara od gola, ali iskosa. Iskusni Žervinjo je uspeo da prevari kompletnu odbranu Empolija i da dobije pravovremeni pas nakon kog je sam izašao pred golmana i doveo Parmu u vođstvo.

Izjednačenje je stiglo posle svega pet minuta, pošto je Kristijan Del'Orko bio na pravom mestu u Parminom šesnaestercu i samo ugurao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena smo videli još jedan pogodak, za Parmu drugi nakon prekida. Lopta se nakon ne baš najboljeg centaršuta odbila do Bruna Alveša, koji je uputio novi i na pravom mestu je bio Rigoni, koji se samo "poklonio" i doneo Parmi vođstvo.

Kaputo je doneo Empoliju i drugo izjednačenje u 59. minutu, nakon dobro izvedenog jedanaesterca koji je skrivio Galjolo.

Empoli - Parma

EPA/Gianni Nucci

Empoli - Parma, Foto: EPA/Gianni Nucci

Parma je i treći pogodak na meču postigla iz prekida, a nakon ne baš najbolje izvedenog kornera, na drugoj stativi je bio asistent kod drugog Parminog gola, Bruno Alveš, koji je volejem "spakovao" loptu u mrežu.

Ovo nije bio krajnji rezultat, jer se Matijas Silvestre u nadoknadi vremena postarao da Empoli osvoji makar bod. Nakon velike gužve u šesnaestercu "Mlekadžija" lopta se odbila do Silvestrea, koji je poslao u dalji ugao golmana Sepija i on je samo pogledom ispratio.

Parma se nalazi na sredini tabele, tačnije na 12. poziciji sa 30 osvojenih bodova, dok je Empoli na mestu broj 17, sa osam bodova manje.

petak:
Kaljari – Inter 2:1 (2:1)
(Čepitelija 31, Pavoleti 43 -- Martines 38)

subota:
Empoli – Parma 3:3(1:2)
(Del'Orko 18, Kaputo 59, Silvestre 90+1 – Žervinjo 13, Rigoni 45+1, Alveš 82)
18.00 Milan – Sasuolo
20.30 Lacio – Roma

nedelja:
12.30 Torino – Kjevo
15.00 Đenoa – Frozinone
15.00 SPAL – Sampdorija
15.00 Udineze – Bolonja
15.00 Atalanta – Fiorentina
20.30 Napoli – Juventus

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Tagovi