Darko Kovačević
Vladimir Marković
Darko Kovačević

Vladimir Marković

Darko Kovačević, Foto: Vladimir Marković

Darko Kovačević je rekao policiji da ne zna šta je motiv napada jer, kako tvrdi, nema neprijatelje i nikada ih nije imao!

Ipak, izvor Srpskog telegrafa ukazuje na aferu "panamski papiri", koja je uzburkala javnost 2016. godine, kada je iz jedne advokatske firme u Panami iscurilo 11 miliona dokumenata o pranju novca preko of-šor kompanija. Među mnogim imenima iz sveta politike i sporta, pominjao se upravo i naš fudbaler Darko Kovačević. 

"Kovačević je tada španskim vlastima prijavio da je od "Real Sosijedada" u sezoni 2007-2008. dobijao 2.000 dolara na ime plate, dok mu je jedna of-šor kompanija isplatila 1,4 miliona dolara. Ostatak je išao preko of-šor kompanije u inostranstvu kako bi bio izbegnut porez" - prenosi list "Irish today".

Pored Kovačevića, i druga imena iz sveta fudbala našla su se na ovim papirima, među njima i Lionel Mesi, brojni fudbaleri Real Madrida i Mančester junajteda, ali i funkcioneri FIFA, među kojima je bio i tadašnji predsednik te organizacije Mišel Platini!

Peđa Mijatović

ALO!Vladimir Markovic

Peđa Mijatović, Foto: ALO!Vladimir Markovic

Zbog utaje poreza u Španiji je osuđen sadašnji funkcioner Real Madrida Predrag Peđa Mijatović, i to na godinu dana zatvora. Nije poznato da li je Darko Kovačević optužen ili osuđen u Španiji za utaju poreza.

Kovačević su juče obratio porukom preko svog Instagram naloga:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Pre svega, zelim da zahvalim svim prijateljima, poznanicima, navijacima...svim ljudima koji su mi uputili podrsku povodom jucerasnjeg dogadjaja kojim smo moja porodica i ja veoma potreseni. Nisam konfliktna licnost, nemam neprijatelje i nikada ih nisam imao, takve stvari me ne interesuju. Uvek sam bio sportista, porodican sam covek, i upravo sport i porodica su jedine dve stvari koje cine moj zivot. Ono sto u ovom trenutku mogu da kazem jeste da verujem u pravdu, a policiji ostavljam da radi svoj posao i imam poverenje u njih da ce istinu i pravdu pronaci. Hvala Bogu, dobro sam. I jos jednom hvala svima koji brinete. First of all, I would like to thank all my friends, fans and all people that cared for me and sent their love during yesterday's awful experience, that shocked me and my family. I am not a conflict related person, I don't have enemies and I never had them, those kind of things don't interest me. I was always an athlete, family person and those two exact things are the only things that made my life. The only thing that I can say right now is that I believe in justice, and I leave it in the hands of the police to do their job and I have the confidence in them that they will find the truth and the motive of this horrible event. Thanks God I am fine. Once again, I want to thank everyone for your concern and nice messages during the past days.

A post shared by Darko Kovacevic (@darkokovacevicofficial) on Jan 8, 2020 at 2:47pm PST