TUMBAKOVIĆ VRAĆA KRSTAJIĆEVE NEŽELJENE FUDBALERE Ovo su prvi potezi novog selektora, PET IMENA koja su dugo bila sporna

Kreće se ispočetka.

Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković, Foto: Marko Metlaš

Ljubiša Tumbaković je novi selektor fudbalske reprezentacije. Proslavljeni trener danas će i zvanično biti promovisan u vođu "orlova" pošto je juče na sednici Izvršnog odbora jednoglasno imenovan u naslednika Mladena Krstajića.

Ljubiša Tumbaković je još pre smene Mladena Krstajića imao prvi razgovor s čelnicima Saveza s predsednikom Slavišom Kokezom na čelu.

Bilo je to odmah posle njegovog odlaska s kormila reprezentacije Crne Gore, pa je već tada napravljen prvi i najveći korak ka saradnji.

Tumbakovićev poslednji posao bio je na mestu selektora Crne Gore, odakle je smenjen posle demonstrativne odluke da ne vodi reprezentaciju na meč s Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bilo je to, takođe, pre mesec dana, kada je Srbija doživela debakl u Ukrajini (0:5). I upravo pod utiskom patriotizma Slaviša Kokeza je kontaktirao sa Ljubišom Tumbakovićem, kada je i načelno ugovorena saradnja.

Matija Nastasić
Matija Nastasić, Foto: M. Metlaš

U međuvremenu, posle niza sastanaka Tumba je čak napravio i redosled ciljeva, pa će mu tako prvi korak biti vraćanje Krstajićevih begunaca.

Poznato je da su Luka Milivojević i Matija Nastasić rekli da neće igrati za Srbiju dok je Mladen Krstajić selektor, samim tim došao je red i na njihov povratak u nacionalni tim. Uz njih, u reprezentaciju se vraća i povređeni, ali i uvređeni Nemanja Matić, a Kurir saznaje da će poziv novog selektora ubuduće dobijati i Nemanja Gudelj, možda i iskusni golman Vladimir Stojković.

Debi Ljubiše Tumbakovića na klupi "orlova" biće 7. septembra u Beogradu protiv Ronaldovog Portugala.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi