Zinedin Zidan
AP Photo/Michel Euler
Zinedin Zidan

AP Photo/Michel Euler

Zinedin Zidan, Foto: AP Photo/Michel Euler

Zinedin Zidan, trener madridskog Reala rekao je da će podržati napore Serhija Ramosa ukoliko ovaj odluči da predstavlja Španiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je ime kapitena Madriđana „osvanulo” na širem spisku Furije.

Ramos, koji sledećeg meseca puni 34. godine, biće i kapiten Španije na predstojećem Evropskom prvenstvu, a ove sezone već je odigrao 30 zvaničnih mečeva u dresu Kraljevskog kluba.

Zidan je izjavio da nije zabrinut za zdravlje igrača, koji će do kraja sezone biti lider njegovog tima, željnog uspeha u Primeri i Ligi šampiona.

„Logično je što Serhio želi da ode na Olimpijske igre i ja ću ga maksimalno podržati u toj nameri”, izjavio je Zidan na konferenciji za novinare pred meč njegovog Reala i Levantea.

„Lepo je igrati za svoju zemlju, a posebno za igrača kao što je on, zbog svega što je učinio u svojoj karijeri.”

Serhio Ramos

AP

Serhio Ramos, Foto: AP

Govoreći još u oktobru, Ramos je izrazio uzbuđenje zbog činjenice da bi mogao da zaigra za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Japanu.

„To je lepa ideja i događaj kome će malo ko reći ne! Videćemo šta će se dogoditi, iako je moja emocija jaka, svaki put kad obučem dres Španije”, priznao je Ramos.

Zanimljivo je i to da Serhio nije zamenjen nijednom, od kad je na klupi Reala trener Zinedin Zidan.

„Želja svih je da Ramos uskoro produži ugovor sa Realom!”, dodao je francuski stručnjak na klupi Kraljevskog kluba. „Serhio je naš kapiten, vođa, jako je važan za svakog igrača u timu i logično je da sa njim produžimo ugovor. Nikome nije u interesu da sedi na klupi, pa je iz tog razloga važno da bude zdrav. Ali, pored svega, potrudiću se da zaigra na Olimpijskim igrama”, zaključio je popularni Zizu.