Luka Jović
EPA/ Ronald Wittek
Luka Jović

EPA/ Ronald Wittek

Luka Jović, Foto: EPA/ Ronald Wittek

Nemački Bild je danas otkrio "tajni plan" Ajntrahta kada je Srbin u pitanju, a iza svega se krije njegova loša fizička sprema po povratku iz Reala.

Jović nije mnogo igrao u "kraljevskom klubu", imao je iproblema sa povredama, pa je u Ajntraht na pozajmicu stigao potpuno nespreman i svestan da neće nekoliko nedelja imati važnu ulogu.

Bild takođe tvrdi da je stručni štab Ajntrahta odmah jasno poručio Luki da je plan da ga u potpunosti vrate u pravu fizičku formu sredinom marta i da mu tempiraju povratak u puni sjaj u najvažnijem delu sezone.

Naš as je prihvatio ulogu rezerviste do sredine marta, svestan da mu je potrebno vreme da pronađe staru formu i nema apsolutno nikakvog neslaganja sa nemačkim klubom i trenerom Hiterom.

Luka Jović

EPA

Luka Jović, Foto: EPA

Dodatni problem za Luku je i nestvarna forma Andrea Silve, koji je postigao 19 golova na 21 utakmici u Bundesligi i igra sezonu iz snova.

U prevodu, trener Hiter je na slatkim mukama i to uopšte ne vidi kao problem. Naprotiv, zna da je sezona duga, da će se Ajntraht do kraja boriti za ulazak u Ligu šampiona i da će mu Luka biti neophodan u tom pohodu.

- Jović će biti značajan igrač za nas i uopšte nisam zabrinut. Ja sam odgovoran i ja odlučujem ko će igrati, vidim u očima kako se igrači osećaju i siguran sam da Luka nije srećan zato što igra manje, ali doći će i njegovih pet minuta - rekao je Hiter.

FK Ajntraht, Luka Jović, Filip Kostić

AP/Arne Dedert

FK Ajntraht, Luka Jović, Filip Kostić, Foto: AP/Arne Dedert

Ajntraht je trenutno četvrti na tabeli sa 42 boda, Volfsburg je treći sa 45, a iza su Dortmund sa 39 i Leverkuzen sa 37, tako da će ovde biti borba do samog kraja za dva mesta koja vode u Ligu šampiona.

Bajern i RB Lajpcig su malo odmakli i deluje da su prva dva mesta već osigurana.

Pročitajte još: